Miro Žbirka – Zblízka přehled

Miro Žbirka – Zblízka
https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/313296/bmid_miro-zbirka-zblizka-rJ3-313296.jpeg 5 23 23

Životní příběh Miroslava „Mekyho“ Žbirky, jak jej z jeho vyprávění zaznamenal novinář Honza Vedral. Publikace, která mapuje jeden z nejúžasnějších příběhů československé populární hudby. Žbirka otevřeně hovoří o rozličných peripetiích svého života od nejútlejšího mládí až po dnešek a nevyhýbá se ani tak těžkým okamžikům, jako byla smrt jeho staršího bratra, která ho těžce zasáhla a z níž se dokázal dostat hlavně díky hudbě. Příběh Mira Žbirky působí neuvěřitelně, ale přitom je civilní, přirozený a tak nějak neobyčejně obyčejný. Spousta věcí se v něm stala mimochodem, skoro všechny bez velkých dramat, tak nějak elegantně. Ale k většině z nich hrála skvělá hudba, která v sobě měla určitou blízkost i sympatickou schopnost překvapit a nedržet se vyšlapaných stop.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Miro Žbirka – Zblízka. Přihlašte se a napište ho.

Čand@
03.08.2024 5 z 5

Večný chalan Miro Žbiro :)). Skvelo napísané.
Po muzikále Neberte nám princeznú som bola svätosväte presvedčená, že sa s Marikou Gombitkou ľúbia. A ako fanynka oboch som bola fakt dlho sklamaná, keď si vzal “tú Pražáčku “ :))
Dúfam, že raz niekto natočí jeho životopisný film a rovnako dobrý ako táto kniha.

Andyska007
03.12.2022 5 z 5

Knížku jsem si přála k Vánocům. Příběhy populárních zpěváků moc často nečtu. Ale tato knížka mě moc bavila svojí propracovaností a zajímavým životem Mekyho. Pouštím si jeho písničky a je mi smutno, že už není mezi námi...

filispin
28.09.2022 5 z 5

Hlásím se do klubu hudebních fanoušků (čti bláznů), ke kterým patřil i Miro Žbirka. Fantastické čtení. Honza Vedral zde vykonal perfektní práci. Kniha je napsána s respektem, obdivem a obrovským zápalem pro věc, díky čemuž se čte úplně sama. Příbeh je to doslova "hollywoodský" - o to lepší je, že se opravdu stal. A my, kteří jsme tvorbu Žbirky v dobách jeho největší slávy aktivně poslouchali, jsme jej prožívali společně s ním. Byla to jízda. Díky, Meky, za všechny ty úžasné písně a vůbec za to, že jste byl.

Kniha Miro Žbirka – Zblízka v seznamech

Honza Vedral (p)