Mladé levy přehled

Mladé levy
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/229609/bmid_mlade-levy-nY9-229609.jpg 5 182 182

Mladí lvi jsou bezesporu jedním z nejzdařilejších románů o druhé světové válce. V tomto po všech stránkách realistickém díle je absurdita války ukázána z rozdílných pohledů tří mladých mužů, které doba vtáhla do válečných událostí. Se zkušenostmi vynikajícího vypravěče líčí Shaw osudy čestného a idealisticky zásadového příslušníka americké židovské menšiny a jeho přítele liberálního intelektuála v uniformě. Spletité osudy obou Američanů se naplňují v střetnutí se zfanatizovaným příslušníkem hit1erovské armády. Dílo nepodává jen strhující svědectví o zápolení dvou armád na válčišti západní Evropy a severní Afriky, ale pokouší se dopátrat politických i lidských pohnutek, jež vedly jeho hrdiny k vyznávání fašismu. 65-001-68... celý text

Literatura světová Romány Válečné
Vydáno: , Obzor (SK)

The young lions, 1948

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mladé levy. Přihlašte se a napište ho.

kacaabba
26.09.2024 5 z 5

V době, kdy Rusko bojuje proti Ukrajině se mi to čte přeci jen jinak, než kdyby byl klid zbraní... Na knize mi vyhovoval záběr od příběhů před válkou, až po válečné proměny hlavních postav. Celkově dobré a mezi tím dobrým, kvalitním několikrát ještě špičky. Ještě lepší než to dobrý. < < Máte to také tak, že v knize hledáte nějakého hrdinu, se kterým se můžete ztotožnit? Já ho našel i v tomhle kaleidoskopu postav - je jím poručík Greene.

Hanka_Bohmova
03.08.2024 5 z 5

Po první kapitole jsem rozvažovala, jestli je tohle knížka, které chci teď věnovat svou energii. Naštěstí jsem si to rozvážila dobře. Byla by strašlivá chyba ji odložit, něco tak silného jsem dlouho nečetla. Human beings! Nemám slov.

Yossarian22
16.06.2024 4 z 5

Parádní kniha , postavy mají skvělý vývoj , Christian se stane ze slušného vojáka ve sviní co kvůli svému přežití neváha vydat své přatele SS nebo na sklonku války zastřelit američana , Noe se zásadového a čestného slušnáka stane zkušeným frontovým vojákem který pořád neváha ooložit za své kamarády život , jenom asi Michael neměl žádný hlubší vývoj , v roce 1938 je pořád idealistický trouba a na konci války se vůbec nezměnil pořád a věří ideály a snaží se najít smysl svého života ale vůbec se nevyvinul . Poslední hvězdu tomu nedám akorát za to že boje tu je doopravdy jen poskrovnu a jedna celkem nudná kapitola ve státech by klidně mohla obsahovat bitvu v ardénach která tu je bouhžel vystříhnuta

Kniha Mladé levy v seznamech