Mlčanie jahniat přehled
Thomas Harris
Hannibal Lecter série
Sériový vrah „Buffalo Bill“ prenasleduje ženy a obetí sa zbavuje v rôznych štátoch. Jack Crawford, šéf oddelenia výskumu správania v FBI, povolá mladú kadetku Clarice Starlingovú, aby vypočula Hannibala Lectera – „Hannibala kanibala“ –, ktorý je pod prísnym dozorom v baltimorskej psychiatrickej liečebni. Lecter, bývalý psychiater s desivou minulosťou, má kľúčové informácie, ktoré by mohli pomôcť dolapiť páchateľa. Geniálna kniha „Mlčanie jahniat“ je nezabudnuteľnou klasikou napínavej literatúry.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mlčanie jahniat. Přihlašte se a napište ho.
Film Mlčení jehňátek miluju, viděla jsem ho snad desetkrát. Bude se mi tedy líbit i kniha? Nezklame mě, když je laťka filmu tak vysoko? Hohohoho, v žádném případě!
Knihu jsem přečetla téměř jedním dechem. Svižné tempo, autentické dialogy, žádné velké odbočky a hned k věci. A přitom je mimo vyšetřování i spoustu místa na příběhy v pozadí, na osobní životy a problémy vyšetřovatelů. Tak to mám ráda.
Nemůžu se rozhodnout, jestli byl lepší film nebo kniha. Takhle rozpolcená v rozhodování jsem snad ještě nikdy nebyla. Obojí má něco do sebe a tentokrát tedy musím konstatovat, že je to nerozhodně.
Jeden z nejlepších thrillerů ever! :) Film jsem nikdy neviděl, ale knihu mi doporučila máma. No a fakt to bylo skvělé čtení, Clarice sympatická a Hannibal Lecter slušně ujetý :). Pět stars to jistí a určitě si přečtu taky další knihy z této série.
Sezona pomsty, Vyrytá znamení a další knižní novinky (47. týden)
17.11.2024
Tipy na filmy a seriály podle knižní předlohy
07.04.2024
„Vás totiž žene kupředu utrpení, vy je cítíte, a proto ono utrpení nikdy neskončí.“
Ocenění knihy (3)
Bram Stoker Award
(Best Novel)
Kniha Mlčanie jahniat v seznamech
v Přečtených | 2 896x |
vraždy detektivní a krimi romány zfilmováno thrillery sérioví vrazi psychiatrie psychologické romány FBI psychiatři policejní vyšetřováníAutorovy další knížky
2001 | Mlčení jehňátek |
1992 | Červený drak |
1999 | Hannibal |
2007 | Hannibal - Zrození |
2002 | Černá neděle |
Mlčení jehňátek je pro většinu čtenářů notoricky známý thriller o mladé policejní inspektorce, která hledá úchylného vraha žen. Při svém pátrání využívá šifrované nápovědy vězněného psychopatického vraha, odsouzeného za kanibalismus. Filmové zpracování miluji a přestože ho znám, vždy mě děsí a zajímá zároveň!