Mnichov: Krize appeasementu 1938 přehled
David Faber
Kniha významného britského historika je jedním z ojedinělých děl, které popisují tuto klíčovou událost českých a evropských dějin z pohledu Velké Británie. Odráží doznívající traumata první světové války a obavy z nového konfliktu, kterému měla zabránit dohoda, spojovaná později se zradou a opuštěním spojence. Pohnutky aktérů a okolnosti byly samozřejmě mnohem složitější, ale pro českého čtenáře poskytuje britský pohled na toto období novou možnost vnímání širších souvislostí. Kniha vychází v roce 75. výročí popisovaných událostí.... celý text
Literatura faktu Historie
Vydáno: 2015 , BourdonOriginální název:
Munich, 1938: Appeasement and World War II, 2006
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mnichov: Krize appeasementu 1938. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Mnichov: Krize appeasementu 1938 v seznamech
20. století 30. léta 20. století zahraniční politika dějiny Evropy Mnichovská dohoda (1938) historie a fakta
Keďže zvyknem čítať niekoľko kníh naraz, musela som začať čítať túto knihu tri razy od začiatku, pretože som sa po čase stratila v menach a ich význam pre vývoj situácie. Knihu som musela prečítať "samostatne" a plne jej venovať pozornosť.