Jeptiška pro markraběte přehled
Naďa Horáková
Mocní a ubozí Markrabství moravského série
< 4. díl
Po smrti markraběnky Markéty Opavské hledá moravský markrabě Jan Jindřich novou ženu, již třetí. Přestože bylo jeho druhé manželství, domluvené králem Karlem IV., šťastné, rozhodne se tentokrát vyslyšet hlas svého srdce a zvolí si za ženu Alžbětu Těšínskou. Má to však jeden háček, krásná dívka už v mládí vstoupila do kláštera a složila věčný slib čistoty. Dokáže jejich láska překonat problémy, které musí zákonitě nastat? To však není jediný skandál, který Brnem hýbe. Do Brna se přistěhuje bohatá vdova Serafína, chce se ujmout dědictví po svém manželovi a neváhá se o ně soudit. Její minulost je záhadná stejně jako soužití s jejím italským ochráncem Lukou.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jeptiška pro markraběte. Přihlašte se a napište ho.
V době, kdy se postupně dostávali na pulty knihkupectvi Mocní a ubozí Markrabstvi moravského, byla nabidka kvalitních knih dost mizerná a často jsem odcházela z obchodu s prázdnýma rukama. Připadala jsem si jako lovec pokladů. Paní Horáková, děkuji, že jste mi toto období pomohla překonat. A moc krásně.
Ze série audioknih mě tento díl bavil nejvíce. Možná to bylo i tím, že se objevily postavy z předchozích dílů v nových rolích. Trošku i toho politického intrikování, milostných pletich markraběte a historického Brna. Doporučuji!
Kouzlo polární záře, Krvavá spása a další knižní novinky (39. týden)
22.09.2024
Kniha Jeptiška pro markraběte v seznamech
Morava Karel IV., král a císař, 1316-1378 14. století dědictví domluvený sňatek
2012 | Brněnské nevěstky |
2013 | Ženy na pranýři |
2008 | Bestie z Karlštejna, aneb, Kronika hříšného kněze |
2014 | Brněnské Židovky |
2020 | Korálky z klokočí |
S touto autorkou jsem se setkala poprvé a hned na pět hvězdiček :) Oproti "továrně na průměrné středověké detektivky" Vondruškovi a poněkud vulgárnímu Bauerovi, je Naďa Horáková velmi příjemným osvěžením. Když už jsme u toho srovnávání - svým stylem trochu připomíná Pavla Hrdličku, který se také čte výborně. Příběh má dynamiku, spád a vtip i napětí a je znát znalost reálií té doby, což knihu činí o to zajímavější. Rozhodně doporučuji.