Modrá přehled

Modrá
https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/284893/bmid_modra-Hgd-284893.jpg 4 433 433

Úspěšný román letošního léta, v němž se zpočátku nevinná plavba přes oceán náhle změní v mrazivě zlý sen.

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Cosmopolis

The blue, 2015

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Modrá. Přihlašte se a napište ho.

Ka-čí
02.11.2024 5 z 5

Tak mě se tahle kniha líbila moc!!! Miluju prostředí z lodi a celý příběh mě vtáhl do děje a všechno jsem prožívala společně s nimi...

zdenek118
22.09.2024 5 z 5

Zajímavý příběh z exotického tichomořského prostředí plného modrého moře a jachtaření, který autorka umístila do oblasti Filipín a Nového Zélandu. Obě hlavní hrdinky Lana a Kitty opouštějí svůj dosavadní život ve Velké Británii a nastupují na mořskou plavbu plachetnicí Modrá mezi partu mladých lidí. Během dlouhé plavby zažívají příjemné i méně příjemné až dramatické okamžiky, při kterých se naplno projevují povahy jednotlivých členů posádky. Vycházejí postupně na povrch i tajemství a charaktery jednotlivých účastníků plavby.
Kniha je velmi dobře napsaná i dobře se mi četla s tím, že mě udržela v napětí až do samého docela překvapujícího závěru. Určitě si přečtu i další knihu této autorky s podobným námětem "Trosečníci". Přečtenému příběhu dávám 5*.

ArwenAragorn
07.09.2024 5 z 5

81%

V těch raných, dokonale šťastných dnech byla jachta místem, kde byl pojem smrti od nich na hony vzdálený. Smrt se na palubu připlížila tichým krokem až později.
( A já bych ráda připsala, že tehdy, když byla na jachtě pohoda jsem při čtení toužila být na ní. )
______________________________________________________________________
Přečetla jsem si knížku po delší době znovu a řekla bych, že po Trosečnících se mi líbila nejvíc, tedy hodně. Komentář už jsem psala v roce 2018, nezměnila bych ho, jen bych dopsala, že příběh vypráví Lana tehdy na jachtě a nyní, po ztroskotání Modré. Setkává se s přeživšími a zároveň od nich zjišťuje velice překvapivé skutečnosti.
A Závěr knihy nám ještě prozradí něco opravdu šokujícího.
Doporučuji. Autorka je výborná vypravěčka, která nešetří zvraty a perfektními rozuzleními, ale zároveň všechny její romány mají něco společného s mořem a oceánem.
Prosím, přečtěte si oba moje komentáře, ať máte hodnocení kompletní.

10 nejprodávanějších eknih (červenec)

05.08.2018

Kniha Modrá v seznamech