Moře a pláž přehled

Moře a pláž
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/136425/mid_more-a-plaz-pcV-136425.png 3 61 61

Na prosluněných plážích se odehrávají příběhy z dalšího souboru edice Česká povídka. Týden na jachtě tráví se svými rodiči, kteří se rozvádějí, malý kluk v povídce Petry Soukupové. Na kurz potápění se vydává mladá manželská dvojice v příběhu Alice Nellis, ale jejich vysněná dovolená dopadne jinak, než si představovali. O muži, co svou dovolenou s manželkou tráví hlavně pozorováním jiných žen a také lodí, píše Miloš Urban. Za adrenalinem na Rujanu se vydává další dvojice v povídce Jaroslava Rudiše. Šestnáctiletá dcera na společné dovolené s matkou, to není zrovna ideální kombinace; alespoň tak to vidí Irena Hejdová. Až v Argentině a v Izraeli se odehrávají exotické příběhy Markéty Pilátové a Magdalény Stárkové. Ještě jednou - naposled - se touží podívat k moři stárnoucí žena ve druhé povídce Petry Soukupové.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Moře a pláž. Přihlašte se a napište ho.

Květi62
01.10.2024 3 z 5

Taková jednohubka. Krátké povídky, převážně vážné. Povídky k zamyšlení.

SSTknihy
26.08.2024 3 z 5

Povídky, které spíš, než letní přímořskou pohodu navozují atmosféru prázdného letoviska po sezoně. Je to už tak trochu standard u téhle edice povídek, že spíš hrají na smutnou, nostalgickou nebo dokonce bezútěšnou notu. Úroveň kolísá podle autorů a záleží i na tom, jaký žánr a styl se vám líbí. Za mé opět skvělá Soukupová a líbila se mi i Alice Nellis a Miloš Urban.

Monika1717
18.07.2024 3 z 5

Přečetla jsem na pláži na Thassosu za jedno odpoledne. Nejlepší povídky byly od Petry Soukupové. Ostatní povídky byly ale docela smutne, bez nadšení z dovolené u moře.Naprosto bez humoru a radosti z prázdnin a volných dní.Škoda,vracet se k nim určitě nebudu.

Kniha Moře a pláž v seznamech