Náhodní lháři přehled
Lena Valenová
Moře nálezů a ztrát série
1. díl >
Téměř detektivní román s mladými hrdiny o tajemné minulosti, vyostřené přítomnosti a boji za svou budoucnost, o ztrátách i nálezech na cestě za pravdou. Do dětského domova na předměstí Říma přivedou dvanáctiletého kluka. Zdá se, že nic nepoznává, nic si nepamatuje. Ale to není jediná překážka, se kterou se musí potýkat. Také je tu vůdce klučičí party, který je rozhodnut udělat cokoli, aby nováčka odstranil ze své cesty. O čtyři roky později patnáctiletá studentka pražského mezinárodního gymnázia potká na pláži v Itálii okouzlujícího mladíka. Místo vysněné letní romance však Elena z prázdnin odjíždí plná hořkosti a se ztrátou iluzí. O to větší šok pro ni je, když mezi novými spolužáky – studenty zahraničního výměnného programu – poznává onoho kluka z pláže. Kdo je ale tenhle kluk, co najednou tvrdí, že je někdo úplně jiný, doopravdy? I on však řeší vážné otázky. Přijel do Prahy s pečlivě připraveným plánem. Jenže s jednou věcí nepočítal – s Elenou. Nedávno mu pořádně zavařila. Tentokrát je však odhodlaný nenechat nic náhodě. Nikdo mu nezkříží jeho plány. Ani Elena ne. Ona hledá sama sebe. On hledá svou minulost.... celý text
Romány Literatura česká Dívčí romány
Vydáno: 2016 , BeletrisOriginální název:
Moře nálezů a ztrát: Náhodní lháři, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Náhodní lháři. Přihlašte se a napište ho.
Ze začátku celé série byla kniha taková oddechovka, bavila mě. Potom se příběh knihami začal velmi rozvíjet, gradovat a opravdu je to velmi dobrý detektivní román. Já jsem osobně hltala každé slovo, velmi mě to bavilo, děj pro mě nebyl předvídatelný, jak jsem si zprvu myslela. Jsem ráda, že takovýto počin napsala česká autorka. Za mě 5*
Já nevím. Asi je to tím, že už nejsem cílovka young adult.
Příběh Michaela byl fajn a byl vlastně mým hnacím motorem knihu přečíst. Občas to bylo dost zamotané, sama jsem se v ději trošku ztrácela. Antonio? Michael? Matteo? Tak kdo to sakra je?
Elena mi byla celou dobu neskutečně protivná. A celkově mi příběh z Prahy nějak neseděl, hodně mi tam vadila cizí jména v pražské škole.
++SPOILER ASI++
co mi vadí nejvíc, že kniha není ukončena, takhle jsem nucena si přečíst další díly, abych se dopátrala konce příběhu. Autorka to má dobře promyšleno :-)
Kniha Náhodní lháři v seznamech
Praha rodina tajemství první láska romantika dobrodružství pro dospívající mládež (young adult)
2019 | Cool Girl! |
2016 | Náhodní lháři |
2022 | Korunovace |
2017 | Nevyzpytatelný |
2017 | Střepy mozaiky |
Příběh mě hned v prvním díle zaujal hlavně kvůli Michaelově minulosti a s každým dalším dílem je to napínavější. Nešlo se odtrhnout. Navíc se kniha dobře čte. Přečetla jsem celou sérii za 4 dny. Moc se mi to líbilo a to nejsem cílovka young adult.