Mořeplavec přehled

Mořeplavec
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532764/bmid_moreplavec-65d87dbeb25ee.jpg 4 925 925

Cizinka série

Jejich lásku nezmaří čas ani hranice. Vydejte se s nimi proti proudu historie z Edinburghu až na Jamajku! Po tragické prohře na pláni u Cullodenu se Claire vrátila opět do 20. století a po dvacet let vychovávala v Bostonu svou dceru Briannu. Bolest z toho, že se jí nepodařilo v minulosti zamezit porážce reků z Vysočiny a zachránit milovaného Jaimeho, se však nezbavila. Vše se ovšem mění roku 1968, kdy z archivních dokumentů vyčte, že její drahý masakr skotských klanů možná přece jen přežil. Souhra šťastných okolností způsobila, že se Jaime místo na márách ocitl v ardsmuirské věznici. Jakým řízením osudu a pod čí identitou se mu odtud podařilo uniknout? A proč se oba milenci po shledání strastiplně plaví až na daleký ostrov v Karibiku?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: audiokniha , OneHotBook

Voyager, 1993

Interpreti: Jitka Ježková

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mořeplavec. Přihlašte se a napište ho.

Lejčís
dnes 5 z 5

Na třetí díl jsem se po tom zvratu na konci dvojky obzvlášť těšila. O to víc jsem ráda, že mě Mořeplavec nezklamal a bavil mě zatím nejvíc!

Dozvídáme se spoooustu informací o Claiřině pobytu zpátky v "současnosti", narození dcery a následně návratu zpět a krásném znovushledání s Jamiem, po kterém jsou oba naši hlavní hrdinové vhozeni do víru dalšího krutého dobrodružství. Ne, ani tentokrát si vůbec nevydechnou. Moc se mi líbilo, jak dokázala autorka retrospektivně zakomponovat do děje vyprávění o uplynulých 20 letech, která spolu manželé neprožili, aniž by to odvyprávěla celé najednou. Vracela se k tomu hezky postupně, zatímco hlavní dějová linka po znovushledání už také krásně plynula. Díky tomu působí vyprávění autentičtěji, protože i ve skutečnosti by o sobě lidé zjišťovali informace až postupně. Kromě dalších nových postav se k nám, ač ne zrovna vítány, vrací také některé postavy starší, které se postarají o pořádné zvraty a akci. A poprvé se zde setkáváme také s problematikou otroctví, která by měla být nadále rozvíjena v dalším dílu. Nepochybuju, že po svém bedlivém studiu si s tím autorka zase skvěle poradí.

Přestože nás čeká hon za nalezením synovce Iana, který provází množství neuvěřitelných událostí (ano, je s podivem, že by si 2 lidé za život mohli projít tolika neskutečnými příhodami, ale stejně mě to baví :D), autorka ani v nejmenším nezapomíná na milostnou linku, kterou vynahrazuje ztracených 20 let Claire a Jamieho. Mají si toho spoustu co říct a mně se moc líbilo sledovat, jak si k sobě postupně znovu hledají cestu a ujišťují se, že city všechny ty roky přestály. Už se těším na jejich další osudy :)

gambinka87
22.02.2025 5 z 5

(SPOILER) Ze začátku jsem byla naprosto frustrovana, protože každá stránka, kde Claire a Jamie nejsou spolu, pro me bylo stejně nepřirozené jako pro ně. Když pak spolu konečně byli, strašně me rozčilovala Claire rozhozená z Jamieho života. Co čekala, když se vrátí skoro po 20 letech, to se hned otočí a bez vysvětlení se chce vrátit zpět do 20. St. Přesto neubiram hvězdičky, protože příběh žiji s postavami, i když někdy me autorka štvala. Nicméně pár nejasných věcí se mi vysvětlilo (proč Geilis cestovala v čase více roků než Claire), přestože přibyly i nové. Trochu mě zklamal překlad, při každém "Sassenachová" me bodlo, no není to jako když řekne Sam Heughan Sassenach v seriálu :)

KatarínaK.
22.02.2025 4 z 5

Já jsem jednoduše tomuto příběhu o osudové,vášnivé lásce Jamieho a Claire propadla. Romantickému příběhu plného dobrodružství, který nás zavedl z drsné nádhery krajiny Skotska až do exotického Karibiku, a v závěru na pobřeží Ameriky, kam přivedl své postavy, aby snad konečně mohli nalézt svůj nový bezpečný domov.

Kniha Mořeplavec v seznamech

v Přečtených1 507x
v Mé knihovně695x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)