Morfium přehled
Michail Bulgakov
Sugestivní povídka z roku 1926 je součástí cyklu autorových textů s lékařskou tématikou. Na základě osobní zkušenosti Bulgakov líčí dramatický zápas doktora Poljakova s drogou. Forma dopisů a zápisků maximálně přibližuje vypravěče čtenářům a posiluje sugestivnost této mistrovské novely. 2. vydání
Literatura světová Povídky
Vydáno: 1999 , Volvox GlobatorOriginální název:
Морфий (Morfij), 1926
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Morfium. Přihlašte se a napište ho.
Velmi silný i když krátký příběh jednoho lékaře, který se stal závislý na morfinu. Hezky se to četlo, bylo to až děsivé...
Po přečtení Mistra a Markétky, O prospěšnosti alkoholismu a Adama a Evy jsem opravdu příjemně překvapená. Co překvapená, nadšená! Krátké, ale skvělé. Kdyby takovýmto stylem psal vše a neobjevovala se v dosavadních textech převážně kritika režimu, byla bych nadšená ze všeho. Příběh mě vtáhl, nemohla jsem povídku odložit. Doufám, že se mi do rukou dostane ještě něco stejně dobrého.
Kniha Morfium v seznamech
1987 | Zápisky mladého lékaře |
1989 | Psí srdce |
1987 | Divadelní román / Mistr a Markétka |
1969 | Bílá garda |
Nic zásadního. V dnešní době. Možná zajímavý mírně hororový nádech, ale fakt žádná pecka. Kdyby pod tím nebylo podepsané takové jméno, tak si to klidně odpustím.