Moudrost a vtip Jane Austenové přehled

Moudrost a vtip Jane Austenové
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/206385/mid_moudrost-a-vtip-jane-austenove-BjA-206385.jpg 4 31 31

Snad o ničem jiném na světě toho nebylo napsáno víc než o lásce, namlouvání a manželství. Mezi všemi spisovateli patří čestné místo Jane Austenové, která dokázala nahlédnout hluboko do lidských povah a svým bystrým postřehem i smyslem pro komiku baví čtenáře už dvě století. Výstižné a často neodolatelně vtipné výroky v této knížce pocházejí z jejích raných prací, zralých románů i soukromých dopisů. Vyvolávají úsměv, pobízejí k zamyšlení a vyvolávají obdiv k hlouboké autorčině moudrosti i k trefnosti její ironie. Jen málokdo popsal tu věčnou, delikátně složitou síť vztahů mezi majetkem a láskou tak chytře a zábavně jako Jane Austenová…... celý text

Literatura světová Romány Biografie a memoáry
Vydáno: , Leda , Rozmluvy

Wicket Wit of Jane Austen, 2002

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Moudrost a vtip Jane Austenové. Přihlašte se a napište ho.

DarthElle
04.01.2023 5 z 5

Jane Austenovou sem si představila úplně jinak, ale ústřižky z její dopisní korespondence mi jí ukázali v jejím pravém světle a ta její pravá tvář se mi vážně líbila. Nebrala si v ničem servítky, co na mysli to na papíře, pak se nedivím, že vznikly tak úžasná díla, ona sama musela být úžasná. A rozhodně nadčasová.

knihomolka27
29.07.2019 4 z 5

Díky téhle knížce můžete zase o trochu víc poznat Austenovou a oživit si některé z nejlepších hlášek z jejích knih.

Kozel
11.09.2017 3 z 5

Janina osobnost si určitě zasluhuje tento druh sbírky citátů. Problém je však v tom, že podobné soubory závisí na umu a osobních preferencích jejich skladatele. Podle mě se to Dominique podařilo docela slušně, kdy citáty rozdělila na několik tématických okruhů, a člověk si tak může připomenout mnohé úryvky z nesmrtelných knih, které během jejich četby snadno přehlédl.

Ovšem největší pecka jsou úryvky z Janiny korespondence. Vydat její korespondenci v češtině by nebylo vůbec na škodu. Snoubí se v ní totiž všechno, co čtenáři mají rádi na Austenovic románech, s tím rozdílem, že tady se jednalo o skutečnou osobu. A to vskutku úžasnou.

Kniha Moudrost a vtip Jane Austenové v seznamech

2014  70%Moudrost a vtip Jane Austenové