Mozaika duše: Desatero pro zdravější duši a vztahy přehled

Mozaika duše: Desatero pro zdravější duši a vztahy
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/542965/bmid_mozaika-duse-desatero-pro-zdravejsi-dusi-a-vztahy.png 4 95 95

DUŠEVNÍ ZDRAVÍ A KVALITNÍ VZTAHY PODLE ZNÁMÉHO TERAPEUTA. Chybí vám jasný a výstižný přehled toho nejdůležitějšího pro duševní zdraví? Chcete se udržovat psychicky vyrovnaní a navazovat zdravé vztahy, ale nevíte kde začít? Vydejte se s psychologem a psychoterapeutem Tomášem Kvapilíkem na překvapivou cestu krajinou duše. Poznejte nevědomé stavební kameny vaší psychiky, které vás v životě mohou vést k nešťastným volbám. Odhalte svého vnitřního kritika, emoční vzorce, kořeny stresu a principy spokojených vztahů. Seznamte se s mechanismy úzkosti a deprese, které jsou zahalené mnoha mýty. Podpořte své sebevědomí, laskavost k sobě i návyky duševní hygieny. Všechny uvedené zásady jsou podložené mnohaletou psychoterapeutickou prací, doplněné o ukázky z praxe i osobním příběhem autora. Neváhejte a poskládejte si s pomocí této specifické publikace mozaiku vlastní duše do zdravějšího tvaru.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mozaika duše: Desatero pro zdravější duši a vztahy. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (22)

Kniholenka_DK
13.08.2024 4 z 5

Hodnocení této knihy není jednoduché. O tématu jsem již velmi dobře informována z jiných zdrojů, takže jsem se vlastně nedozvěděla vůbec nic nového. Na druhou stranu knížka má ambice oslovit širokou veřejnost a dělat základní osvětu a to plní velmi velmi dobře. Přesto že pluje u každého tématu po povrchu, tak se podařilo vystihnout to podstatné. Každopádně víc než samotné informace oceňuji hlavně vřelost, podporu a pochopení, které z knihy sálá. Evidentně je tedy pan Kvapilík psychoterapeut na svém místě :-) Tato kniha rozhodně nemůže nikoho "uzdravit", ale pokud s vámi některá témata zarezonují, věřím, že vás pošťouchne se zamyslet a předpokládám, že to byl její hlavní účel.

Posloucháno jako audiokniha - provedení moc dobré a zrovna toto je kniha, kde si myslím, že může mít audiokniha dokonce navrch před tištěnou knihou. Když člověk potřebuje podporu, může na čtvrt hodiny zastavit a poslechnout si příslušnou kapitolu.

gabca2003
01.08.2024 4 z 5

Některé kapitoly mě moc neoslovily, ale většina z nich byla zajímavá a poučná. Určitě se hodí pro laiky, autor nejde nijak do hloubky jednotlivých témat a snaží se o základní poučení o duševní hygieně, což se mu za mě povedlo. Líbily se mi i jednotlivé příběhy ke kapitolám, tipy a cvičení. Jako veliké plus vidím v tom, že i Tomáš=autor se nebál dát do knihy vlastní příběhy.


PaníLenka
19.05.2024 4 z 5

Knížku jsem si koupila po besedě s autorem, byla to náhoda, do té doby jsem ho neznala. Zapůsobil na mě velmi sympaticky, a protože taky občas něco “řeším a psychologie mi není neznámým pojmem, rozhodla jsem se s ním prostřednictvím knížky seznámit blíže. Trochu jsem se bála nudných a stokrát omletých frází, ale byla jsem mile překvapena, jak dobře se knížka četla, a rozhodně ve mě některé pasáže zarezonovaly tak, že se je budu snažit uplatňovat v situacích, kdy se bude dobrá rada hodit…

všechny komentáře

Související novinky (1)

Pohřbení andělé, Závěj a další knižní novinky (44. týden)

29.10.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mozaika duše: Desatero pro zdravější duši a vztahy v seznamech

v Právě čtených49x
v Přečtených135x
ve Čtenářské výzvě40x
v Doporučených9x
v Knihotéce77x
v Chystám se číst163x
v Chci si koupit42x
v dalších seznamech2x