Mozek jako noční netvor přehled
Guy Leschziner
Poruchy spánku a tajný svět mozku očima neurovědy.
Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: 2023 , AudiolibrixOriginální název:
The Nocturnal Brain, 2019
Interpreti: Ondřej Novák
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mozek jako noční netvor. Přihlašte se a napište ho.
(10/10) Když se mi tahle knížka dostala do ruky a já moc něvěděl, co jde, čekal jsem nějakou poměrně obyčejnou knížku třeba o nespavosti a k tomu tyjátry o spánkové hygieně jako: "Vstávejte každý den ve stejnou hodinu včetně víkendů!" Jenže to jsem se hodně mýlil. Kniha popisuje různé vzácné a děsivé typy spánkových poruch, které těm nešťastníkům doslova převrací život vzhůru nohama. O některých jsem ani netušil, že je něco takového možné, takže jde o hodně zajímavé a trochu i znepokojivé čtení v tom smyslu, že by člověk klidně mohl trpět třeba spánkovou apnoe a nevědět o tom. Sám mám se spánkem občas docela problémy, takže na klidu mi to úplně nepřidalo, na druhou stranu vidím, že může být i o dost hůře. Jak už tu bylo řečeno, v knize bych taky zvolil výraznější nebo tučnější písmo, četlo by se to o něco lépe. Ale každopádně doporučuji.
Mozek je tajemnou součástí našeho těla a mnoho věcí se deje podvědomě. A spánek sám o sobě je mnohem více než fyzická potřeba.
Kniha obsahuje mnohé zajímavé případy. Některé jsou zajímavé více jiné méně. Kniha se mi nečetla dobře z důvodu písma a knihtisku zvolila bych výraznější písmo ale nevadí. Kniha se skládá z praxe tak z teorie. Myslím že si v ní každý dokáže najít své.
Kniha Mozek jako noční netvor v seznamech
Zajímavá kniha, propojena s reálnými případy, které jsou některé doslova neuvěřitelné.