Mrazík s pendrekem v ruce: Proč je současné Rusko takové a proč nemůže být jiné přehled
Alexandr Mitrofanov
Alexandr Mitrofanov ve své knize popisuje jevy typické pro současnou ruskou společnost a politickou sféru a dokládá je na nedávných událostech. Vysvětluje, proč je prakticky nemožné, aby v Rusku fungovala demokracie, z jakého důvodu v této zemi dochází k policejním represím nebo odkud pramení expanzivní ruská mentalita. Všechny své teze opírá o reálná fakta z minulosti. Při analýze stavu nynějšího státu se tak autor vrací především k sovětské éře, v níž má současné Rusko kořeny. Kromě konkrétních událostí čerpá i z knih či filmů, z vyjádření odborníků a v neposlední řadě z vlastních zkušenosti, jež nasbíral za 22 let života v Sovětském svazu.... celý text
Fejetony, eseje Literatura faktu Politologie, mezinárodní vztahy
Vydáno: 2021 , TympanumInterpreti: Vladimír Kroc , Alexandr Mitrofanov
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mrazík s pendrekem v ruce: Proč je současné Rusko takové a proč nemůže být jiné. Přihlašte se a napište ho.
Výborná a nesmírně čtivá kniha, kterou zhltnete za pár hodin. Pouze první třetina zaobírající se Navalným a aktuálními událostmi je zbytečně dlouhá, knize to ubírá na nadčasovosti.
Knižní novinky (38. týden)
19.09.2021
Kniha Mrazík s pendrekem v ruce: Proč je současné Rusko takové a proč nemůže být jiné v seznamech
Je to děsivě bezvýchodné a depresivní čtení o Rusku. Výborně sepsané vysvětlení proč je Rusko takové jaké je. Podle mě povinná četba pro všechny, kteří jen zvažují, že by náš slovanský polobratr mohl být nějakou inspirací. Nikdy více!