Mrtvá budoucnost přehled

Mrtvá budoucnost
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/546495/bmid_mrtva-budoucnost.jpg 5 23 23

Vítková & Winkler série

< 5. díl

Kapitán David Winkler čelí obvinění z vraždy, a je proto postaven mimo službu. Nyní se za pomoci kolegů a rodiny snaží prokázat svou nevinu. Během tohoto pátrání se zaplete do násilné smrti podnikatele. Podaří se mu odhalit vraha i přesto, že již není příslušníkem policejního sboru?

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mrtvá budoucnost. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (8)

cornetka
08.10.2024 5 z 5

“Bylo ale možné prokázat něčí nevinu, pokud se někdo jiný snažil urputně prokázat jeho vinu?

A zase tu máme Hanu a Davida, dva policejní vyšetřovatele, kteří jsou partneři také v soukromém životě. V tomto díle je hlavním tématem prokázání neviny vraždy, kterou měl údajně David spáchat. Jak se zdá, důkazů v jeho neprospěch je ale víc než dost.

Velkou roli hraje tentokrát Davidův otec Štefan, se kterým už spoustu let nemluví. Štefan je dost úspěšný manipulátor a ne zrovna férový hráč. A navíc je bohatý a jeho prsty sahají hodně daleko.

David je pořád stejný - řeší si věci po svém a ani Haně, coby své přítelkyni, se nesvěří. A přitom by mu tak ráda pomohla. Je čím dál tím víc nervóznější, ze všeho unavený a chová se často neurvale, dokonce i vůči Haně. Divila jsem, že se na něj už nevykašlala.

Děsilo mě, jak v knize fungovalo podplácení a ještě víc, že vlastně to samé může klidně probíhat i v reálném světě - radši snad nevědět.

I tento díl je čtivý od začátku do konce. Opět je tu spoustu napětí, akčních, i vypjatých situací, ale taky emocí, nepochopení a snad i naděje ve správný konec. Jen tedy těch jmen bylo na mě chvílemi až dost.

Mě ti dva prostě baví, i když tedy David je dost často na ránu. Na druhou stranu by pro svoje blízké obětoval svůj život.

Tahle celá série je moc povedená a doporučuji všem, kdo má rád napětí a nějakou tu akci.

monikasbookclub
03.10.2024 3 z 5

Jak asi víte od autorky jsem četla celou tuto sérii a určitě Vám ji můžu doporučit. Bohužel však tento díl u mě na úrodnou půdu nepadl. Přiznám se, že mě vůbec nebavil. Přišlo mi, že jsem se tak do půlky nedozvěděla žádné nové informace a jenom jsem čekala na nějaký zvrat. Ten sice přišel ale nebyl asi úplně nečekaný. Dost mi čtení znepříjemňovalo chování Davida a upřímně Hana už mi přišla k smíchu s tím, jak se sice snažila Davidovi pomoct, ale vždycky to mělo opačný účinek.
Líbilo se mi, že nám autorka nastínila, jak hýbou peníze světem a co všechno jsou pro ně lidi ochotni udělat. Stejně tak, jako nám ukázala stránku vyšinutého manipulátora.
Zase jako v předešlých sériích se střídají pohledy Hany a Davida. Kapitoly jsou také přiměřeně dlouhé, takže děj utíká celkem rychle.
Vím, že touto recenzi Vás možná moc na sérii nenalákám, ale určitě stojí za to. Když začnete od prvního dílu, rozhodně si vytvoříte k postavám lepší vztah jako já a budete napínavě pozorovat jejich vyšetřování a rodinné osudy.
Děkuji @veronikamartinkova za možnost si knihu přečíst.


hana1039
03.10.2024 audiokniha 5 z 5

Perfektní propletenec,plno jmen,kde opravdu musíte trochu víc dávat pozor :-)...David i Hana a další jejich přátelé i nepřátele se snaží každý ze svého úhlu pohledu dopátrat se,kdo vlastně vraždil ať v současné době nebo v minulosti a opravdu mají všichni co dělat :-)) konec se mi zdá otevřený,tak doufám, že už brzy vyjde další díl !!!

všechny komentáře

Související novinky (1)

Šarlatový závoj, Hrob na kopci a další knižní novinky (32. týden)

04.08.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mrtvá budoucnost v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených23x
v Doporučených2x
v Knihotéce27x
v Chystám se číst26x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech2x