Mučedník přehled

Mučedník
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/547942/bmid_mucednik.jpg 4 7 7

Úmluva oceli série

< 2. díl

Druhý díl drsné a nelítostné trilogie Úmluva oceli od mistra epické fantasy Anthonyho Ryana Alwyn Písař se probouzí pod šumějícími korunami stromů, které ho vždycky uklidní, když má za úkol někoho zabít. Tentokrát se ale Alwyn do Shavinského hvozdu nevrací jako zbojník, nýbrž jako písař a nepostradatelný rádce Vyvolené dámy Evadine Courlainové. A navíc se strašným bolehlavem. Strhující děj druhého dílu série Úmluva oceli provede Evadine, Alwyna a celou kompanii napříč Albermaine až na jih do Alundie. Mají tam skutečně jen zpacifikovat vzpurnou šlechtu a ochránit pravověrné poutníky, anebo je tam král poslal na smrt, aby se nadobro zbavil nepohodlné mučednice, která odmítá zemřít? Při velkolepých bitvách musí Alwyn dokázat, že je nejen poslušným vojákem, ale také dobrým velitelem a stratégem. Nebezpečné balancování mezi korunou a Úmluvou nakonec Alwyna zavede ještě dál na jih do neprobádané Caerithské pustiny, kde poodhalí děsivé tajemství první Pohromy a záhadné knihy, kterou dostal od Pytlové vědmy.... celý text

Literatura světová Fantasy
Vydáno: ekniha , Host

The Martyr, 2022

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mučedník. Přihlašte se a napište ho.

Frizer
29.10.2024 3 z 5

Vyvrhel byl pro mě mnohem lepší knihou. Oblehani a bitvy v první polovině knihy byly jako přepsané z Pana veze. Anthony, už jsi ten nápad plně využil. Pribeh se tahnul a tahnul. Zhruba po šedesáti procentech se příběh otočil a se změnou tempa a prostredi zacal byt pribeh zabavnejsim. Bohuzel se po chvíli vratil k přílišné politice a nudnym postavam. Tam, kde měl Vyvrhel super akci, u Mucednika, jsem pocitoval, že je hlavně o politice a náboženských věcech. Stále se z cele trilogie může ale stát skvělý příběh. Není to špatně napsané, je tam pár dobrých nápadů...ale většinu knihy jsem se nudil. Zasadni problem spatruji v tempu knihy.

KubaHanzelin
23.10.2024 4 z 5

Vždy, když zjistím, že má vyjít Athony Ryanovi nová kniha sakra se těším, protože
trilogie Stínu Krkavce stále patří mezi mé top fantasy
U Úmluvy oceli jsem zatím klidnější a nejsem tak nadšený, jak bych čekal, první kniha byla fajn, ale na Ryana až moc pohodová až téměř klasická fantasy, ne ta drsná řežba na kterou jsme u něj zvyklí
U Mučedníka našel autor zlatý střed mezi svou dosavadní tvorbou.
Najdou se zde slabší části a části u kterých nechcete knihu odložit, takže ve zkratce se za mě jedná o kvalitní fantasy, kde se těším na, počítám, že závěrečný díl na který nás vydavatel nenechá snad dlouho čekat

Prostě já, Bouře a běs a další knižní novinky (41. týden)

06.10.2024

Kniha Mučedník v seznamech