Můj nejlepší nepřítel přehled
Penelope Ward
Jak to dopadne, když se najednou dozvíte, že se musíte postarat o autistického bratra svého muže, který před dvěma lety zemřel? Když se musíte vzdát svého života v Kalifornii a odjet kamsi do tramtárie v New Hampshiru? Byla jsem rozhodnutá se o Scottieho postarat do doby, než se mi ho podaří umístit někam do domova. Jenže ten samý nápad dostal ještě někdo – Josh Mathers, nejlepší přítel mého muže, které jsem z celého srdce nenáviděla. Jenže čím déle jsem s ním byla, tím víc jsem ho poznávala a uvědomovala si, že vůbec není takový, za jakého jsem ho měla. Nakonec nám to spolu docela klapalo a o Scottieho jsme se starali spolu. A po čase jsem zjistila, že pomalu začínám podléhat kouzlu někoho, koho jsem kdysi považovala za nepřítele...... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Můj nejlepší nepřítel. Přihlašte se a napište ho.

Souhlas s MAU256, jednohubka s těžkým tématem.
Trochu mi to připomnělo Lásku on line.
Autorka pro nás vždy má příběhy s ponaučením. Nejsou komplikované, jsou čtivé a přesto nás upozorní na něco zásadního, co stojí za zmínku, za pozornost.
Příběh jsem si užila. Nepaří asi do top knih autorky. Lidsky ale přínos rozhodně má.

(SPOILER) Nějak se neumím rozhodnout, jestli se mi to líbilo nebo ne. Celé mi to přišlo takové zvláštní. Jako nepřátelé, jak byly stále ze začátku prezentováni mi až tak nepřišli. Jasně, nějaké antipatie tam byly, ale nepřišlo mi to tak hrozné. Celkově téma autismu a tak dále bylo zajímavé, ale kniha celkově nějak bez nějakého děje a zvratu mi přišla. A ano vím o jaký jde žánr a čtu ho ráda. :D :) Důvod proč spolu nemohli být mi také nepřišel až tak závažný. Kdyby třeba byl její snoubenec a Josh v autě při nehodě, nebo jel někam pro něj, kvůli něj. Že by se třeba opil a potřeboval odvést nebo něco společného s tím, že byl sukničkář a kamarád ho jel vyzvednout z nějaké pařby a přitom zemřel. Tam bych to pak chápala ty pocity viny a tak dále a jako důvod, proč spolu nechtějí a nemůžou být a proč by se tomu tak moc oba bránili. No.. nicméně četlo se to rychle, taková jednohubka a některé pasáže byly zábavné a některé zahřály u srdce. Takže takový lepší průměr.
Na dosah hvězd, Dvojí tvář a další knižní novinky (8. týden)
16.02.2025
Kniha Můj nejlepší nepřítel v seznamech
v Mé knihovně | 98x |
2020 | ![]() |
2020 | ![]() |
Týjo, po dlouhé době dokonalá knížka. Moc se mi líbila. ^^