Můj rok s inženýrem přehled
Barbora Černohlávková Večeřová
Můj rok s inženýrem série
1. díl >
Prožijte rok v jedné „typické“ české domácnosti, která se jistě neliší od milionů dalších. Prožijte jej pohledem ženy, manželky a matky, která se s laskavým humorem sobě vlastním zamýšlí nad nenadálými i „nadálými“ rodinnými situacemi. Situacemi, které jsou tak důvěrně povědomé, že máte chuť vykřiknout: „Ano! To znám!“ Prostřednictvím krátkých fejetonů rozčleněných podle ročních období a následně měsíců nahlížíte do domácnosti a prožíváte s členy rodiny lapálie všedního života. Ať už jde o vyzvedávání dětí z různých institucí, nebo na kolik stupňů se dávají přezkáče do trouby.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Můj rok s inženýrem. Přihlašte se a napište ho.
Fejetony určitě zaujmou jednotlivě v tisku vedle kuchařské rubriky. Celá sbírka však vyjeví jejich nedostatky. Náměty se často opakují. Stavba útvaru místo gradace k pointě zůstává v monotónním soustavně rádoby vtipném stylu, což nakonec vede k pocitu, že to vlastně humorné není.
Knižní novinky (5. týden)
28.01.2019
Kniha Můj rok s inženýrem v seznamech
Výborná kniha - už dlouho jsem se tak nepobavil. V některých situacích bych se inženýrovi i trochu poznal, ale doufám, že v reálu to se mnou není taková hrůza.
Nicméně působí to místy značně přitažené za vlasy, třeba to strašlivé vyhazování peněz (když inženýr mění lustr a kupuje ho natřikrát, když si Iva koupí příšerně drahé kolo, na kterém v podstatě ani nezamýšlí jezdit a nejezdí na něm, protože by jí ho hned ukradli). Naopak situace typu: nech mi to tu takhle rozdělané, já to zítra dodělám nebo nevyhazuj to, ještě se to použije - to snad museli opsat od nás!
Také jsou zde nejasnosti typu, proč se o inženýrovi mluví jako o inženýrovi, když je to manžel autorky - působí to, jako by psala o cizím člověku, nebo proč s nimi bydlí Iva, ačkoliv se později ukáže že má vlastní děti (proč se nepíše i o jejím manželovi, je rozvedená)?
Tyhle drobnosti knihu poněkud srážejí, jinak bych jí dal všechny hvězdičky.