Už nikdy tvá přehled
Merit Niemeitz
Mulberry Mansion série
1. díl >
Studentku práv Avery čeká zcela nová životní etapa – podaří se jí získat jeden z vytoužených pokojů ve vile Mulberry Mansion. V rámci nového projektu univerzitního bydlení mají nájemníci za úkol zrenovovat a oživit staré anglické sídlo a zprovoznit ho pro účely studentského bydlení. Averyina radost je však náhle zkalena, když zjistí, že jedním z jejích nových spolubydlících není nikdo jiný než její bývalý přítel Eden, který jí před dvěma lety na maturitním plese zlomil srdce. Z kdysi srdečného chlapce se nyní stal uzavřený mladík, který si všechny drží od těla. Během společné práce na vile se najednou vynoří pocity, které Avery vlastně dávno přešly. Nebo snad ne?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Už nikdy tvá. Přihlašte se a napište ho.
Knihu jsem ani nedočetla... vůbec mě to nebavilo a musela jsem se nutit... po 100 stránkách jsem řekla DOST
Jsem z knihy tak trochu rozpačitá.Nejprve asi skoro půl knihy se nic neděje,popis krajiny,domu,školy,obyvatel i když celkem vydařený,ale jinak žádná akce.A po půlce bylo vše napěchované do poloviny knihy.Ta druhá půlka byla dobrá,ta první za moc nestála.
Černočerné srdce, Za zamčenými dveřmi a další knižní novinky (6. týden)
04.02.2024
Kniha Už nikdy tvá v seznamech
Byly doby (větší část mého dospělého čtenářského života), kdy bych po knize s takovým názvem ani nesáhla. V životě však přichází jedna nečekaná etapa za druhou a s nimi i související nečekaná rozpoložení a já náhle upadla do stavu, kdy zvládnu číst a dočíst téměř jen zamilované romány s happy endem. A pokračuju v tom, třebaže většina z nich v mém vnitřním světě nedokáže dosáhnout na čtyři hvězdičky, a tedy ani není uvedena v mém seznamu na Databázi knih (a to včetně dvou titulů od Ali Hazelwood, i když připouštím, že jsem se u nich hodně nasmála).
No, a tahle knížka se v něm objevuje. Proč? Hm... Je uklidňující. Mně pomalé tempo vyhovuje. Taky se mi líbí sloh spisovatelky, který pomalejší a jistě i přemýšlivější tempo podporuje. Nejsou to krátké věty, které nás mají dovést jen k tomu, jak se dva potkali, zamilovali a utvořili pár. Jsou to leckdy věty, které se ptají, kdo jsem já, jak se proměňuju, co mě ovlivňuje, co s tím já sám můžu dělat.
A taky se mi líbí koncept soužití skupinky různorodých mladých lidí, jejich kompaktnost a spolupráce. Líbilo by se mi v takovém prostoru nějaký čas žít.
Výhrady mám k rekonstrukci domu. Skutečnost, že obyvatelé malují zdi, aniž by pořešili mnohem podstatnější věci, jako jsou nové elektrické rozvody nebo funkční topný systém (na což by měli myslet v první řadě donátoři tohoto projektu), představuje slabinu, kterou by nutně nemusela mít ani knížka zaměřená primárně na vztahy. Ale dokážu se s tím srovnat. :-)
Škoda že má tenhle román zatím celkem málo hodnocení. Za mě patří ve svém žánru rozhodně k těm lepším.