Musíme si pohovoriť o Putinovi přehled

Musíme si pohovoriť o Putinovi
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/427462/bmid_musime-si-pohovorit-o-putinovi-wck-427462.jpg 3 86 86

Kto je skutočný Vladimir Putin? Čo chce? A aký bude jeho ďalší krok? Napriek tomu, že o Putinovom Rusku sa napísali milióny slov, Západ stále nedokáže pochopiť jedného z najmocnejších politikov sveta s vplyvom po celom svete a s mocenskou sieťou, ktorá zasahuje do našich každodenných životov. Profesor Mark Galeotti v tomto základnom politickom šlabikári odhaľuje muža skrytého za mýtmi, demaskuje najdôležitejšie omyly o Putinovi a vysvetľuje, ako môžeme dešifrovať jeho motiváciu a ďalšie kroky. Galeotti sa pri vykresľovaní Putinových prvých rokov v KGB, jeho skutočného vzťahu k Spojeným štátom či jeho vízie budúcnosti Ruska opiera o nové ruské zdroje a šokujúce nezverejnené svedectvá, vďaka ktorým prináša doteraz nevídaný pohľad na muža v srdci globálnej politiky.... celý text

Literatura naučná Politologie, mezinárodní vztahy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

We Need to Talk About Putin: How the West Gets Him Wrong , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Musíme si pohovoriť o Putinovi. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (23)

B-artX
23.05.2024 4 z 5

"Putin ví, že Západ, jednotný Západ, je skoro ve všech aspektech mocnější než Rusko, zároveň si je vědom naší slabiny - že jsme společenství tvořené dosti křehkými demokraciemi. Chce, abychom byli nejednotní, demoralizovaní a rozhádaní, tedy ve stavu, kdy budeme buď ochotni s ním jednat, nebo, což je mnohem pravděpodobnější, nebudeme dost v kondici na to, abychom se mu mohli postavit."

Velmi zajímavá přehledová knížka, co velmi čtivě ukazuje, co je Vladimir Putin zač. Určitě stojí za přečtení pro rozšíření okruhů, ale nějaká obsáhlejší studie to určitě není. Největší hřích knihy je postrádání závěru, který by tak nějak ucelil čtenáři všechny nabyté informace a absolutní absence zdrojů, což mi vadilo asi úplně nejvíc. K nějakým informacím z knihy bych se hrozně rád vrátil (třeba statistiky ohledně směřování Ruska v budoucnosti), ale kniha v tomto vůbec nepomáhá.

jiri2737
29.11.2023 2 z 5

" ... autor v jedenácti kapitolách rozebírá sarkasticky a poutavě jeden zažitý omyl po druhém: Proč Putin není geniální stratég. Proč se nehlásí k žádné konkrétní ideologii. Proč není tak populární, jak by se mohlo zdát. Jak dokáže být loajální ke svým lidem. A co bude dělat, až mu skončí volební období? ... " 29.11.2023 Mám z té knihy pocit, že si jí v roce 2019 objednal Putin.


Christo
24.08.2023 3 z 5

Jednohubka zajimavá tím, že byla psaná před "velkou Invazí" a tím pádem netendenční.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Musíme si pohovoriť o Putinovi v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených117x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených3x
v Knihotéce36x
v Chystám se číst40x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech2x