Muž bez psa přehled
Håkan Nesser
Inspektor Gunnar Barbarotti série
1. díl >
Všude dobře, doma nejlíp… Na Severu? A nespadli jste z jahody naznak? Na nejdelší noc v roce se děti a vnuci penzionovaného kantorského páru Hermanssonových sjeli do provinčního Kymlinge v hloubi Švédska. Mají se staroušky oslavit dvojí narozeniny, zimní slunovrat a jejich brzké stěhování za teplem španělské riviéry. Hotová selanka v bílém. Jenže ať uštvaná pramáti rodu vyváří jedlíkům jako v Alcronu a single malt whisky teče proudem, vyjde jako při všech skandinávských sešlostech podobného ražení brzy najevo, nakolik to mezi nimi skřípe. A když ještě tu noc z domu neznámo kam zmizí nezdárný syn Robert – černá ovce nechvalně proslulá úletem v přisprostlé reality show – a noc následující i jeho dvacetiletý synovec, ukázkový vzorňák Henrik, je zaděláno na truchlohru s mrazivým přídechem. Kam se ti dva poděli a souvisí jejich zmizení s voláním divočiny? Nebo s voláním sexu? A souvisí vůbec? To musí v příštích chmurných měsících vypátrat policista, který se do spletence záhad zakousl s vervou buldoka z drsné školy. První případ komisaře Gunnara Barbarottiho z Kymlinge. Lehce vyhořelý skeptik a sympaťák každým coulem odhalí, kdo má pohřešované na svědomí, přestože mu vykutálené postavy tohoto krimi lžou doslova v přímém přenosu.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2022 , OneHotBookOriginální název:
Människa utan hund, 2006
Interpreti: Martin Zahálka
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Muž bez psa. Přihlašte se a napište ho.
Velmi dobře napsaný první díl nové série.
Zajímavá zápletka, dobře popsané postavy, věrohodný motiv. Inspektor Barbarotti je sympaťák, dobře zapamatovatelný.
Napinavé čtení až do konce.
Jo, severské detektivky.
Nová série a Hakan Nesser mě nezklamal. Není to úplně detektivka, čtenář částečně celou dobu ví, co se stalo. Ale styl psaní mi velmi sedí, stejně jako v sérii Van Veeterena.
Kniha Muž bez psa v seznamech
v Mé knihovně | 178x |
2015 | Muž bez psa |
2012 | Síť |
2016 | Dívka, která nikomu nechyběla |
2013 | Hlavolam |
2019 | Úplně jiný příběh |
Jedná se o psychologický román s detektivními prvky. Příběh pomalu a nepředvídatelně plyne, vyšetřovatel sympaťák bez vnitřních démonů, žádné masakry nebo mučení. A hlavně, což je pro mě důležité, je to vtipné! Místy jsem se při poslechu nahlas zasmála, což u mě není časté.