Muž pod schody přehled
Marie Hermanson
Koupili jste si dům? A víte, kdo tam bydlí s vámi??? Když se obecní úředník Fredrik s rodinou nastěhuje do nového domu, ukáže se, že mají nájemníka. Podivného mužíka trpasličí postavy a divošských mravů. Když se ho Fredrik pokusí vyhostit násilím, vypukne válka. Manželka se Fredrikovi začne odcizovat a jeho malý syn tráví celé dny bůhvíkde. A co hůř, Fredrik je obviněn z vraždy místní galeristky. Jeho život se hroutí? Je mu jeho krásná žena opravdu nevěrná s páchnoucím trpaslíkem? Je on sám vysmívaným vetřelcem ve vlastním domě? Zatáhl odporný muž pod schody do svých osidel i jeho malé děti? Anebo je to všechno úplně jinak...? ... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2008 , MetaforaOriginální název:
Mannen under trappen, 2005
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Muž pod schody. Přihlašte se a napište ho.
Zajímavý nápad, s mužem pod schody. Po setmění působil strašidelně. Proto neuděláte chybu, pokud se knihu rozhodnete za světla odložit a počkat na soumrak. Z této strany jsem byla spokojena, ale pasáže ze života Fredrika mě nudily. Vím, měly tam své místo, musely tam být, (aby děj byl ucelený), ale já se k smrti nudila. Ode mně si kniha vysloužla průměr.
Svižný thriller nejednou překračující hranice horroru z něhož mrazí a napíná jako guma o dvě čísla menších trenek. Četlo se mi neuvěřitelně mile a rychle, bez hluchých míst. Pohltilo mě to, jako už dlouho nic, zajímavě vybarvené postavy, které se nakonec jeví dost nejednoznačně a díky konci vlastně u některých ani vlastně pořádně nevíte, jestli jsou takové, jak jsou předkládány (nebo si myslíte že se vám tak jeví). Trochu mě zklamalo, když mi došlo, že se to vše řítí k tomu nejlehčímu, nejpravděpodobnějšímu a nejpodbízivějšímu závěru, ale nutno uznat, že i s ním si autorka poradila dobře, nakonec to zklamání nebylo ani tak silné. Jednoduchá, rychlá, nekomplikovaná, přesto silná, pohlcující a mrazivá četba.
Kniha Muž pod schody v seznamech
2021 | Velká výstava |
2016 | Ďáblova svatyně |
2008 | Ta, která se dívá |
2008 | Muž pod schody |
2023 | Morový ostrov |
Daleko čtivější pro mě byla kniha Ta, která se dívá.
Jinak v této knize mě silně iritovala manželka hlavního hrdiny. Paula byla velice nesympatický, sobecký psí čumák.