Muž s unavenýma očima přehled

Muž s unavenýma očima
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/550011/bmid_muz-s-unavenyma-ocima.jpg 4 577 577

Napínavý příběh s kriminální zápletkou se odehrává v rozmezí několika dnů v kulisách sychravé podzimní Prahy. Právě zde se tragickým způsobem protnou osudy čtyř osob: bývalého policisty Mikuláše, jeho kolegy Valiho, pohřešovaného majitele loterijní firmy a neznámého muže v kapuci, jehož role je pro životy ostatních klíčová. Vše začíná nečekaným zmizením podnikatele, po jehož stopě se díky zveřejněné finanční pobídce okamžitě vydává nejen policie. ačkoli pátrání zprvu vede jen k dalším a dalším otazníkům, postupně se jeho jednotlivé pramínky začínají slévat v jeden mohutný tok, který nakonec vyústí do děsivé scény, o níž ani jeden ze zúčastněných nestál... Autor, píšící pod pseudonymem, je bývalý kriminalista a jeho příběh je založený na reáliích policejní práce. Jako někdejší detektiv může čtenáře konfrontovat nejen s činy jednotlivých postav příběhu, ale též s postupy a metodami práce těch, jejichž úkolem je takové jednání mapovat a odhalovat.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Muž s unavenýma očima. Přihlašte se a napište ho.

Solei
předevčírem 4 z 5

Po několika příbězích s Mikem, ze kterých jsem byla nadšená, jsem sáhla po prvním dílu, ať vím, jak to začalo. Tentokrát za mě trošku slabší, ale celkově pořád dost dobré.
Miko je nyní v civilu, ale v srdci a duši pořád policistou. Proto neodolá nabídce bývalého kolegy podílet se na pátrání po zmizelém řediteli loterijní společnosti.
Příběh je místy drsný, ale pěkně odsýpá. A opět nám dává nahlédnout do běžné policejní práce, jak jsme u Goffy zvyklí.
Ráda sáhnu i po dalších dílech.

mol378
10.12.2024 4 z 5

Na prvotinu velmi dobré, postavy nejsou papírové, líbí se mi náznaky vrahovy mentality dané národností a kulturním okruhem. Baví mě i Mikuláš a jeho zašívárna v tehdy ještě magickém Karlíně. Děj uvěřitelný. Zkusím další díl.

Abikk
05.12.2024 audiokniha 3 z 5

Po Marku Vrázovi jsem začala sérii Mika Syrového. Detektivka je to obstojná, ale nijak mne to nenadchlo. Nicméně mu dám ještě šanci :o)

Knižní novinky (32. týden)

08.08.2021

Kniha Muž s unavenýma očima v seznamech