Muži v offsidu přehled
Karel Poláček
Jedna z nejúspěšnějších knih Karla Poláčka, autora dlouholetých klasik jako Bylo nás pět nebo Hostinec U kulatého stolu. Pan Načeradec, majitel obchodu s konfekcí, chodí na fotbal, protože mu lékař doporučil nějaký sport. Jednou se při zápase dostane s jistým mladým nezaměstnaným mužem do konfliktu, který má dohru na policejní stanici. Vznikne tak podivné nesourodé přátelství, ze kterého vychází po generace milovaný komediální příběh. Téměř sto let starou klasiku, konkrétně z roku 1922, po devíti letech doplnil i neméně úspěšný stejnojmenný film režiséra Svatopluka Innemanna.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Muži v offsidu. Přihlašte se a napište ho.

Karel Poláček miloval mariáš, ale překvapivě fotbalu příliš neholdoval. Já zase miluji poker a fotbal mi nikdy nic neříkal. Přesto se mi po přečtení začala v hlavě rodit romantická myšlenka – co takhle zajít na zápas Viktorky?
Poláček svým humorem a smyslem pro detail dokázal vykreslit svět fanoušků tak živě a poutavě, že i někdo, kdo fotbalu nepropadl, se začne dívat na tento sport jinýma očima. Kniha není jen o fotbalu, je o lidech, jejich vášních, vztazích a o tom, jak dokáže zdánlivá maličkost spojit nebo rozdělit životy.
Knižní novinky (14. týden)
04.04.2021
Kniha Muži v offsidu v seznamech
v Mé knihovně | 374x |
1979 | ![]() |
1966 | ![]() |
1991 | ![]() |
1994 | ![]() |
1994 | ![]() |
Pan Načeradec a jeho neustálý vztekání - to je prostě skvostný!
Moc mě to bavilo.
"Já vím všechno, mně se nemusí nic povídat."