Myšlenky pod polštář přehled

Myšlenky pod polštář
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488086/bmid_myslenky-pod-polstar-uKi-488086.jpg 4 68 68

Okouzlující sbírka minimalistické poezie a krátkých prozaických textů z pera australské autorky Courtney Peppernell. Citlivé a trefné texty o životě, lásce, prohrách i výhrách nad sebou samým, o zlomených srdcích a našich nejistotách. Myšlenky, které nás napadají, když jdeme spát, a vytanou nám na mysli krátce po probuzení. Kniha plná přímočaré moudrosti i syrových emocí, rozdělená do několika oddílů, podle toho, co zrovna nejvíc potřebujete slyšet. Připravte si hrnek dobrého čaje a začtěte se...... celý text

Literatura světová Poezie
Vydáno: , Yoli (ČR)

Pillow Thoughts, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Myšlenky pod polštář. Přihlašte se a napište ho.

zsykorova
07.12.2024 3.5 z 5

Pěkné, i když bych neřekla, že láska je lék na všechno, jak se autorka snaží prezentovat.

LilianTae
15.09.2024 2 z 5

Asi bych měla přestat očekávat věci od knih. Vidím "Myšlenky pod polštář", říkám si: "To bude něco k zamyšlení." A pak na mě vystřelí těžce milostná poezie. Říkala jsem si, že začnu číst anotace, ale zrovna tady by mě ani ta anotace dostatečně nevarovala.

Takže začátek jsou autorčiny citové... výlevy (nemyslím to špatně, ale nenapadá mě jiné slovo) určené její partnerce. Pak je tam pár kapitol, co se snaží tvářit jako všeobecná poezie, ale mnohdy je to spíše kus lyrické prózy a pak se to zase stáčí k věcem, které autorka dost evidentně opět směřuje ke konkrétní osobě své partnerky.

Pokud teda pominu ty romantické kousky, tak to působí spíše jako hrstka obecných citátů, co bych čekala v trhacím kalendáři. Možná pár kousků mě zaujalo a bylo k zamyšlení, ale na ten počet stran je to zatracené málo.

Hodnotím na 2 hvězdy za tu milostnou část, v té je vidět alespoň ten cit. Zbytek za 0.

Bětuu
12.05.2024 4 z 5

Prostě a jednoduše se mi kniha líbila. Některé části více, jiné méně. Není to ta nejlepší sbírka na světě, ale jsem ráda, že jsem si ji přečetla.

Vychází Jenom nestvůra, Jako stín a další knižní novinky (40. týden)

02.10.2022

Myslím, že kdybys mi to dovolila, chovala bych se k tobě jako k nebi.

Věci, co nemůžeš na sobě vystát jsou ty, bez nichž nemůžu dýchat.

Kdybych mohla, postavila bych hvězdárnu, jen abych ti ukázala, že žádná hvězda ve vesmíru nikdy nebude tak jasná, jako ty.

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Myšlenky pod polštář v seznamech

Autorovy knížky

2022  79%Myšlenky pod polštář