Myšlenky vraha (2022) | Databáze knih

Myšlenky vraha přehled

Myšlenky vraha
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488686/bmid_myslenky-vraha-9cY-488686.jpg 4 91 91

Celých čtrnáct let jsou unášeny dívky ve věku šesti až deseti let. K jejich mrtvolám ukazují cestu červené stuhy přivázané na stromech. Policie se pachateli dlouhou dobu nemůže dostat na stopu. Nakonec jednoho večera zatkne Waltra Lesniaka, mezinárodně proslulého profesora filozofie a antropologie. Je obviněn z deseti vražd nevinných dětí a bulvární média mu dají přezdívku „Profesor smrt“. Jeho dcera Ann je přesvědčená o otcově nevině a rozhodne se ji prokázat. Vydává se na pouť do nejtemnějších zákoutí lidské duše…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Kalibr

Perfect Day, 2022

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Myšlenky vraha. Přihlašte se a napište ho.

Aileena
16.02.2025 audiokniha 4.5 z 5

Pane jo, tohle byl docela mazec.
Nejhorší noční můra všech rodičů, něco na co nechcete ani pomyslet. Hlavní hrdinka mi po pravdě také moc nesedla, ale těžko soudit, jak by se člověk choval, jak se tak říká, v jejích botách.
V průběhu knihy mi něco občas přišlo nejasné, těžko pochopitelné a komplikované, ale závěr pěkně zaplnil veškeré nejasnosti v jeden kompletní děsivý celek.
Nejvíce obdivu má v mých očích autorka za to, že se do takového náročného a hrůzného tématu dokázala vůbec pustit. Osobně si nedokáži představit, že bych o tomhle měla psát a nořit se do zvrácené lidské mysli, aniž bych dostala těžkou depresi. Paní Hausmann to zvládla se ctí a vytvořila náročný a přesto lehce uvěřitelný příběh, na který opravdu jen tak nezapomenete a zárověň budete doufat, že už si ho nikdy nebudete muset připomínat.
Já osobně si jdu přečíst nějakou hloupoučkou tupou romantiku, abych setřásla ten lidský hnůj, ve kterém mě tato kniha tak bezohledně vyválela.

Majuš333
04.02.2025 audiokniha 3.5 z 5

Začiatok bol trošku pomalší, ale nakoniec sa to rozbehlo na plné obrátky :)
Ann mi moc nesadla a záver ma trošku sklamal, mohlo to byť prepracovanejšie :(

Anna 13
02.02.2025 4.5 z 5

(SPOILER) Když váš blízký spáchá zločin... Co se stane s láskou?

Téma knihy mě v knihovně zaujalo natolik, že jsem si knihu půjčila i přes rozhodnutí, že už thrillery číst nebudu. Autorku brilantního MILÉHO DÍTĚTE jsem ale vzala na milost a dobře jsem udělala.

Motiv knihy není vyčpělý, není ohraný a možná právě pro jeho komplikovanost se do něho moc autorů nepouští. Nebo alespoň já neměla štěstí na podobný příběh v literatuře narazit a určitě nebudu sama.

Otce hlavního hrdinky zatknou za podezření ze spáchání úděsných, zrůdných činů a já se jako dcera milujícího táty po celou dobu čtení ptala, jak je možné se s touto situací vypořádat a nezískat pocit, že jsem ztratila vše, co jsem do té doby měla.
Kniha mě vtáhla do sebe, přečetla jsem ji v rekordním čase. Od zhruba poloviny jsem ale začala mít pocit, že autorka od původního tématu trochu odstupuje a věnuje se typickému budování thrillerového napětí, svádění čtenáře ze stopy a začíná jakousi honbu za vyšetřováním dalšího zločinu. I to popisovala velice čtivě a poutavě, jen se mi stýskalo po detailním rozebírání hrdinččiných pocitů a myšlenek.
Závěr knihy byl však maximálně uspokojivý. Nejen proto, že se vyplnilo to, co jsem celou dobu očekávala, ale hlavně se mi strašně líbil způsob, jakým byly poslední stránky odvyprávěné a jak hluboko nás autorka zavedla.

MYŠLENKY VRAHA jsou originální. Nezapomenutelné. A enormním způsobem děsivé.
Myslím, že ve mně kniha hodně dlouho zůstane...

Pokud vás láká, rozhodně do ní jděte, protože z vás strhne spoustu iluzí a vtaví do vás myšlenky, které by jste bez ní neměli možná příležitost okusit.
Romy Hausmann nepřekvapila, jen obhájila svou pozici na literárním žebříčku.
Je možné soucítit s vrahem? Tato spisovatelka vám ukáže, že ano.

Černobílá kniha, která vás přesvědčí svou barevností...

Vychází Krvavé stíny a další knižní novinky (36. týden)

04.09.2022

Láska se uhnízdí v naší duši a změní se v základ veškerého bytí. Zmizí až s posledním výdechem.

...prohlásl šťastný idiot, jenž netušil, co je peklo.

Strach je horší než jeho příčina.

Kniha Myšlenky vraha v seznamech

v Mé knihovně104x