Skutečné zločiny přehled
Romy Hausmann
Skutečnost může být temnější než jakákoliv fantazie. True crime je skutečný život. Od thrilleru se liší tím, že ho nemůžeme ohýbat podle své libosti. Ale i u skutečných kriminálních příběhů se setkáváme s lidmi, kteří nerozlišují mezi fikcí a realitou. Autorka dokázala vystihnout podstatu true crime. Zpracovala jedenáct případů, dopisovala si s příbuznými obětí, mluvila s vyšetřovateli, psychology a forenzními specialisty a své poznatky shrnula do velmi působivého deníku, kterým doplnila líčení jednotlivých zločinů.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Příběhy
Vydáno: 2024 , Universum (ČR)Originální název:
True Crimi
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Skutečné zločiny. Přihlašte se a napište ho.
V knize jsou popisy skutečných zločinů a to velmi podivných. Ovšem hlavním cílem asi je seznámit čtenáře s poměrně novým fenoménem všeobecné zábavy a to podcasty s true krimi stories. Dnes je vidíte hodně často na síti, i na komerčních kanálech televize. Kniha je tedy zajímavá, některé pasáže však nejsou podle mne tak přínosné, jak by možná mohly být. K seznámení s žánrem však samozřejmě dost vhodné.
Skutečné zločiny jsou velmi čtivá kniha. Obsahují spoustu převyprávěných skutečných zločinů. Za některými příběhy jsou rozhovory s psychology a forenzními vědci.
Svěží vítr, Hadrové panenky nelžou a další knižní novinky (36. týden)
01.09.2024
Kniha Skutečné zločiny v seznamech
V knize jsou převážně hodně známé příběhy zločinů, alespoň tedy pro lidi, kteří "rádi" true crime. Tato kniha je ale něčím jiná, než ostatní true crime knihy a to asi i vlastním pohledem a doplněním odborníků. Za mě velmi povedená.