Doba temna přehled

Doba temna
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/354512/bmid_doba-temna-JcX-354512.jpg 4 94 94

Mýty (Bill Willingham) série

Pinocchio dostal za úkol provést jednu důležitou osobu po městě... a s ním dostanou i čtenáři šanci zevrubně se seznámit s Mýtovem. Do děje vstupují i dva místní mizerové, kteří chtějí z poválečné situace vytřískat nějaké peníze – a navíc se objevuje i nová a nebezpečná politická skupina.

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew , Netopejr

The Dark Ages, 2009

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Doba temna. Přihlašte se a napište ho.

fvalek
08.07.2023 5 z 5

Po minulém "finále" jsem se těšil na nový začátek a přesně ten jsem dostal. Všechny následky války stále existují a řeší se, ale už jen velmi minimálně, a místo toho se do světla Mýtova dostává nový nepřítel. Pozornost na jednu postavu záporáka místo na celé císařství plné nepřátel se možná zdá jako lehký downgrade, ale myslím, že to pan Temný utáhne. Líbí se mi i postava Geppetta, která se tak nějak z ničeho nepoučila, ale je to už jen takový nabručený dědek. Jinak v podstatě tenhle díl nemá žádnou postavu, která by byla vyloženě hlavní. Hodně se objevuje Ambrož, děj se točí okolo Růženky a Modráka, Tottenkinder je dost bezradná, ale nikdo není moc dlouho středem pozornosti. To dobře rozvíjí celkový obraz Mýtova, ale značí to, že v tomhle poválečném stavu ještě nezačala žádná pořádná dějová linka.

No a co se týče dění - nový záporák super, dozvuky války super, malá kapitola o Mauglím asi ucházející, dění v Mýtově obrovsky důležité a nečekané, dění na Farmě velmi smutné a to je asi tak ve zkratce vše. Těším se na další pokračování a počátky nové kapitoly Mýtova mě dokázaly utáhnout na pokračování. Trošku do toho vstupuje crossover, na který se moc netěším, ale jsou to Mýty, bavit budou vždy. A pak už jsou tu velké, drsné, temné věci. :P

evickakyticka
10.04.2023 4 z 5

Konečně jsme doválčili a jedeme zase tu správnou notu. U prvního příběhu mi neseděla kresba. Trochu mě nudil Gepetto, ale nový záporák to vyvážil. Po tomto dílu se opět těším na pokračování.

Kiki22
04.04.2021 5 z 5

(SPOILER) Po předchozím díle jsem neměla tušení, kam to Willingham může posunout. Ale tohle mě nadchlo. Sice mi umřela oblíbená postava, ale ta ponurá atmosféra tomu teď hodně sedla. Objevuje se nové nespecifikované zlo trochu jako ze Sandmana, rýsují se zajímavé otázky o tom, jak vlastně vznikají příběhy o Mýtech, které ovlivňují samotnou jejich existenci, postava Růženky nabývá na významu a láká nás to k fightu mezi Wolfim a Zvířetem. Ještě to bude zajímavý!

Kniha Doba temna v seznamech