Vlci přehled
Bill Willingham
Mýty (Bill Willingham) série
Společenství Mýtů, žíjící v utajení mezi námi, si už od svého dávného protivníka, Nepřítele, vytrpělo hodně příkoří. Nyní přišel čas oplatit mu tuto laskavost a upozornit chtivého dobyvatele, že cena za podrobení si této pevnosti nezávislé magie bude vyšší, než jakou si může dovolit zaplatit. Jenže jediný Mýtus, který by mohl takovou misi splnit, se skrývá někde v divočině a bude ho potřeba trochu přesvědčovat, pokud vůbec bude nalezen. Avšak naštěstí pro Mýtov, návrat velkého Zlého vlka s sebou nepřinese jenom výlet za nepřátelské linie.... celý text
Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: 2015 , Crew , NetopejrOriginální název:
Fables: Wolves, 2006
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vlci. Přihlašte se a napište ho.
Strategie proti Nepříteli se rozjíždí naplno a je zajímavé sledovat, že dokonce i takový prďola jako Krásný princ dokáže vymyslet nějaké plány. V podstatě mi ani nevadí, jak se Mýtov zajíždí bez Sněhurky a Wolfiho a je možná úleva, že s Kráskou a Zvířetem jedeme klasicky a nejde o žádnou klišé zápletku "změna vedení = noví nepřátelé". Mauglího pátrání po Wolfim bylo zajímavé, ale Mauglí mi tam tak nějak nepřipomíná Knihu džunglí... Zavraždit vlka apod., je to asi zajímavé srovnání, jak na něj má lidský svět vliv, ale zároveň to popírá nějaké hodnoty, co jsem v téhle knize měl. Moc mě nedostala ani další zápletka s vzdušnými zámky, která mi přijde sice asi logicky vysvětlená, ale až moc se hodící z ničeho nic. Navíc pardon, ale dojít do světa Nepřítele, obětovat fazoli a jen mu vyhrožovat, to je docela trapné. Zvláštní je i rozvržení kapitol, kterých je mnoho a jsou velmi krátké. Sice se to takhle epizodicky četlo pohodlně, ale bylo to podle mě trošku zbytečné. Kapitola o Popelce taková jednohubka v podstatě o ničem.
Celkově byl tenhle díl tak nějak sentimentální a přeslazený na úkor rozumného děje. Sice nemusí být v každém díle akce a vážné zápletky, ale tady to chybělo i jen velmi okrajově a rovnou se to pustilo do nudného vyprávění o lásce a strategiích. Ne tak dokonalé, přesto dobré.
Už ani nevím, co psát v hodnocení, abych se pořád neopakovala. Všechny díly jsou super. Tady mě bavili vlci, Aljaška, stonek a Wolfi. Závěrečné scénáře jsem nečetla, radši mám originální náčrty jednotlivých obrazů a jejich varianty, které bývají na konci n kterých komiksů.
Kniha Vlci v seznamech
2008 | Legendy v exilu |
2009 | Farma zvířat |
2013 | Pochod dřevěných vojáčků |
2013 | Láska jako z pohádky |
2014 | Domovina |
Ve Vlcích se, překvapivě!, objevují vlci, respektive jeden Vlk. Samotné jeho veličenstvo. Chyběl mi, jen co je pravda, mamlas jeden. Hodně zaujal Mauglí, máme možnost ho poznat tak, jak nám ho pan Kipling nikdy představit nemohl. A záškodnická akce, fíha, ta byla teda! Víc nebudu prozrazovat. 95%