Na počátku bylo slovo přehled
Jaroslav Dietl
Životopisný seriál o slovutných pánech Havasovi, Reuterovi a Wolfovi v sedmi dílech. První vydání další neznámé historické rodové ságy z pozůstalosti autora. V centru jeho pozornosti se tentokrát ocitli tři muži, zakladatelé zpravodajských agentur — Charles Louis Havas, zakladatel vůbec první tiskové agentury na světě, sídlící v Paříži, Paul Julius von Reuter, zakladatel dodnes existující a nejznámější agentury v Londýně a Bernhard Wolff se svou agenturou WTB v Berlíně. Dobrodružné, vzájemně propletené životní příběhy těchto nyní už dávno slavných mužů se odehrávají v letech 1830-1858 na mnoha místech světa včetně Prahy, uprostřed často bouřlivých historických událostí, a vypovídají nejen o spletitých osudech člověka, o jeho touze po pokroku, o jeho usilování, zklamání i úspěších, ale vyprávějí také úžasný, napínavý příběh zrodu informačního prostředku, jakým je — dnes pro nás zcela samozřejmá — tisková agentura.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Na počátku bylo slovo. Přihlašte se a napište ho.

Román podle neuskutečněného Dietlova seriálu...na literární stránce věci je to vidět...ale jako seriál bych si to rozhodně nenechala ujít!
Kniha Na počátku bylo slovo v seznamech
v Mé knihovně | 8x |
1988 | ![]() |
2002 | ![]() |
1980 | ![]() |
2003 | ![]() |
1963 | ![]() |
Chvilku trvá, než si začnete jednotlivé kapitolky skládat a představovat jako jednotlivé záběry, bez toho by ta kniha nešla číst. Ale pak už vás strhne děj, zároveň se dočtete o historii tiskových agentur, a to je dost zajímavé, protože Dietl vychází ze skutečnosti. Škoda, že ten seriál nenatočili.