Na přeskáčku přehled
Jan Pixa
Vzpomínky jedné z nejpopulárnějších osobností počátků České Televize, ktreré budou milým dárkem nejen pro Vaši babičku nebo dědečka... Poutavé vyprávění známého televizního moderátora a autora, "otce televizních soutěží", o začátcích televize, o soutěžních a zábavných pořadech, o známých i méně známých umělcích, o instalatérech, o prezidentech a také o malých i velkých komických i tragikomických trapasech XX. století.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Na přeskáčku. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Na přeskáčku v seznamech
vzpomínky kulturní život televizní moderátoři tvůrci televizních pořadů Jan Pixa, 1920-2004Autorovy další knížky
1971 | Brankář bydlí v naší ulici |
2004 | Na přeskáčku |
1970 | Nudu nechme králům |
Velmi milé, příjemné a v mnoha ohledech i zajímavé a informačně hutné vyprávění člověka, který nebyl žádný velký umělec, ale byl to poctivý profesionál a ve své době byl - díky moderování televizních soutěží - natolik populární, že ani sláva dnešních "celebrit" se s tím nemůže srovnávat. Zde popsané zážitky ukazují, že ani moderování estrád na vesnicích a v závodních klubech nebyla žádná hračka. Epizoda se slovenskou "znalkyní literatury" mne nesmírně pobavila - u té paní jsem skládala rigoróza a mé poznatky se s autorovými naprosto shodují!
Vzpomínky na prvorepublikový rodinný život, protektorátní strádání (popis osvobozování Brna a chování sovětských osovoboditelů - to jsou zážitky na chlup identické s tím, jak popsal Sándor Márai příchod sovětských vojsk do Maďarska v románu Země, země!) , zrod televizního vysílání (role Jaroslava Dietla při formování televizní programové struktury), anekdotické epizody ze života zájezdových uměleckých skupin - to vše mne velmi zaujalo.
Děkuji potomkům pana Pixi, že jej k těmto pamětem inspirovali.