Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nudu nechme králům. Přihlašte se a napište ho.
09.06.2015
Milovala jsem hry nejrůznějšího druhu. A tahle knížka byla pro mne ještě o něco čtivější, protože zachycovala všelijaké úsměvné chyby při samotných akcích. Je to svého druhu životopis, zachycující část života věnovanou hrám, které se dají hrát asi opravdu jen s dospělými.
Kniha Nudu nechme králům v seznamech
Jen pro přesnost: žánrové zařazení "Šikovné děti - tvoření, hra, styl", které je u zdejší anotace této knihy, je naprosto vedle. U her, které zde autor nabízí, popisuje a rozvíjí varianty, nejde o žádné šikovné děti a jejich hry. Naopak - jde o dospělé a o to, jak je zabavit: je to jakýsi rádobyvtipný návod pro všechny baviče, působící v zotavovnách ROH, na podnikových večírcích, v kulturních domech obcí a měst. Herní postupy hodně těží z tehdy populárních televizních soutěží, v nichž se utkávali hadači různého věku a schopností, soutěžící družstva zastupující obce, okresy či družstva a pod. Některé nápady působí dnes směšně, jiné dětinsky, jeden herní plán dokonce nabízí něco jako "skořápky", ale část je ještě pořád využitelná.