Na rovinu přehled

Na rovinu
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/115962/bmid_na-rovinu-Ayb-115962.jpg 4 7 7

BEZ STUDU A BEZ PŘÍKRAS slovo autora: tuto knihu věnuji všem vojákům Československé lidové armády, kteří poctivě a obětavě sloužili své zemi, a všem občanům, kteří nás a naši armádu měli rádi.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Na rovinu. Přihlašte se a napište ho.

PanKarel
15.12.2020 4 z 5

Mám tyhle socialistický srdcaře rád... kdo je rovnej, byl rovnej i za rudochů, jen ho byla škoda, protože odevzdával svoje schopnosti a energii nesmyslnému systému... je dobré tyto věci číst aby se lépe chápalo a ještě lépe vyhnulo podobným pomýlenostem do budoucna.. i když tento způsob psaní je opravdu trochu jednodušší... ale zase si na nic nehraje...

draka
03.08.2020 5 z 5

Kniha armádního generála je věnovaná všem vojákům tudíž se domnívám, že i mně. Sloužil jsem na západním okruhu a prošel jsem si několikrát zimním i letním cvičením na Doupově, zimní střelby na Šumavě a jako záložák pak i cvičení na Libavě. Byly okamžiky, na které je dobré zapomenout, ale těch dobrých bylo naprostá většina, a na ty se nezapomíná. Dobrá parta, nadělali jsme se lumpáren, ale poctivě jsme si vojnu odpracovali jako mechanici v dílnách i na cvičeních.
Věřím člověku jako je Miroslav Vacek, čestnému a rovnému. V knize popsal vojenský život tak, jaký jsem ho zažil já i moji „spolubojovníci“.

pavel80
06.07.2018 5 z 5

Jako pro vojenského fandu byla pro mě kniha velice zajímavé čtení, popisující každodenní reálie v ČSLA z pohledu vysokého důstojníka, a to nejen ty obyčejné, vojenské, ale i ty zákulisní, tu "vysokou hru". Generál Vacek jako voják byl podle mého názoru člověk na svém místě, odborně na výši, a má můj respekt. Sympatické na knize pro mě také je, že byť je autor přesvědčený komunista, čímž se nijak netají, nejedná o nějakou komunistickou propagandu, v každém případě je zřejmé, že na prvním místě u něj byla vždy armáda a až potom strana. Velmi zajímavé jsou i závěrečné pasáže o autorově působení jako ministra obrany a jeho zamyšleních nad vývojem polistopadové politiky, zejména rezortu obrany, hlavně v kontextu s dnešním stavem, kdy se na ministerstvu obrany střídají lidé, kteří v životě neměli s armádou nic společného.

Kniha Na rovinu v seznamech