Na tenkém ledě přehled
Felix Francis
Před sedmi lety byl Miles Pussett žokejem v překážkových dostizích, po nešťastné události však sport opustil a přísahal, že se k němu už nikdy nevrátí. Nyní adrenalin vyhledává na švýcarské ledové dráze Cresta Run ve Svatém Mořici. Náhodou se v městečku ocitne během stejného víkendu, kdy se na zamrzlém jezeře konají špičkové dostihy, a nechá se přemluvit, aby pomohl s koňmi. Věci však nejsou tak nevinné, jak se zdálo. Když Miles zjistí, že se na dostizích děje něco podezřelého, co může zásadně ovlivnit jeho budoucnost, začne hledat odpovědi. Někdo mu v tom však chce zabránit. A udělá pro to cokoli...... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2024 , KalibrOriginální název:
Iced, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Na tenkém ledě. Přihlašte se a napište ho.
Skvěle napsané, ale trochu otrava, na Felixovi se mi líbilo, že moc neotravoval s dostihy, ale tentokrát to přehnal... a zápletka taková nijaká. Čtyři hvězdy má za to, jak dobře musel poznat švýc. hory a místní sport, aby o nich mohl psát
Jednoduchá, ale dobře zpracovaná zápletka se odvíjí střídavě v prostředí britských dostihových závodišť a švýcarského letoviska. Vypravěčem je mladý bývalý žokej zotavující se po vážných psychických potížích.
Kniha se mi líbila, doporučuji čtenářům, kteří mají chuť si přečíst klidnou, klasickou detektivku.
Žebříček nejprodávanějších knih (37. týden)
18.09.2024
Žebříček nejprodávanějších knih (36. týden)
12.09.2024
Žebříček nejprodávanějších knih (34. týden)
28.08.2024
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
Kniha Na tenkém ledě v seznamech
2011 | Křížová palba |
2010 | Vyrovnaný účet |
2021 | Krize |
2011 | Vyrovnaný účet / Zimní zahrada / Génius zámků / Nezkrotní koně |
2014 | Odmítnutí poslušnosti |
Tak s touto knihou jsem se dost natrápila. Je to první kniha, která se mi od Felixe F. vůbec nelíbila. Žádné napětí se nekonalo. Musím uznat, že je dobře popsán život žokejů a jejich neustálý boj s váhou-sauna, hlad a téměř bez doplňování vody. Tady to hlavní hrdina řešil alkoholem.
Po minulé knize jsem Felixe obhajovala, že nepíše, tak dobře jako jeho táta Dick, ale teď s tím sohlasím.