Na západní frontě klid přehled

Na západní frontě klid https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535360/bmid_na-zapadni-fronte-klid-660841502ce85.jpg 5 8789 8789

Paulovi Bäumerovi a jeho spolužákům z gymnázia je osmnáct let a jejich další kroky nesměřují na univerzitu, ale do zákopů první světové války. Učí se krýt před střelbou, kterak rozpoznat granát od šrapnelu, jak postupovat při plynovém útoku, učí se pohřbívat své kamarády, učí se přežít. Nestudují, nečtou, nepíšou básně, nechodí na schůzky zajímá je, jestli mají dobré boty a plné břicho, protože právě to jim může uprostřed válečného pekla zachránit život.... celý text

Literatura světová Romány Válečné
Vydáno: audiokniha , OneHotBook
Originální název:

Im Westen nichts Neues , 1928


Interpreti: Jaroslav Plesl
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Na západní frontě klid. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (907)

_wejunkaa_
21.05.2024 4 z 5

Příběh odehrávající se v knize pro mě byl celkem emočně náročný. Rozhodně některé části byly nezapomenutelné. Člověk vůbec nechápe, co se vojákům na frontě může odehrávat v hlavě. Nechci tady nic prozradit z příběhu, ale myslím, že velmi silný a emotivní zážitek to dá každému. Děj je promyšlený od začátku knihy až po konec. Knize dávám 4 z 5 hvězd. Jeden bod dolů proto, že mi u knihy chyběl ten “wow efekt. Což ovšem rozhodně neznamená, že dílo není povedené.

martin_aston
21.05.2024 5 z 5

Drsný a farbistý opis zákopovej vojny. Autorovi sa veľmi dobre podarilo opísať hrôzu, ktorú znamenala 1. svetová, a tú obrovskú čiernu dieru, ktorú vypálila do duší mladých chlapcov, ktorí v nej bojovali. A to všetko veľmi čítavým štýlom. Kto sa chce dozvedieť viac o WW1, toto je veľmi dobrá kniha.


MartinaCh27
28.04.2024 3 z 5

Kniha je klasickým literárním dílem, které nevyhýbá se detailnímu vyobrazení hrůz války. Přes svou silnou atmosféru a působivé vyprávění mi však některé pasáže přišly zdlouhavé, což snížilo mé celkové hodnocení na tři hvězdy z pěti.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Vychází Vypravěč, Magie havranů a další knižní novinky (41. týden)

09.10.2022


Citáty z knihy (3)

Tohle umíme: mastit karty, nadávat a válčit. Není toho moc na dvacet let - je toho příliš na dvacet let.


To, co píší v novinách o zlatém humoru vojáků, kteří pořádají taneční večírky, sotva se vrátili z bubnové palby, jsou vyloženě kecy. Neděláme to proto, že bychom byli tak veselí; bavíme se, protože jinak bychom chcípli.


Mne pripomína front strašidelný vír. Aj keď je človek ešte ďaleko od jeho centra, v pokojnej tíšine, cíti už jeho saciu silu, čo ho pomaly, neodvratne, bez veľkého odporu priťahuje.


Ocenění knihy (1)

2019 - Kniha roku - Čtení tě mění (Audiokniha roku)


Kniha Na západní frontě klid v seznamech

v Právě čtených96x
v Přečtených14 806x
ve Čtenářské výzvě1 606x
v Doporučených1 017x
v Knihotéce1 808x
v Chystám se číst1 132x
v Chci si koupit258x
v dalších seznamech76x