Nad moři a oceánem přehled
Miloslav Pajer
311. čs. bombardovací peruť v období svého působené u Velitelství pobřežního letectva RAF (červen 1943 - červen 1945)Tato kniha uzavírá dlouhou cestu za hledáním strastiplných stop, které naše jediná bombardovací peruť, bojující v letech druhé světové války v rámci Spojeneckého letectva, v historii RAF - především však v tradicích letectva našeho, zanechala. Za období od června 1943 do června 1945, v koncové fázi působení 311. čs. bombardovací perutě v radách jednotek Velitelství pobřežního letectva - Coastal Command RAF, kniha znovu přibližuje život, úspěchy a bohužel i bojové ztráty naší perutě. Tentokrát však za období, kdy bojovala na moderních výkonných čtyrmotorových strojích Consolidated B-24 Liberator, kterými byla naše jednotka, s přihlédnutím k vysoce hodnoceným dříve dosaženým výsledkům, nakonec přezbrojena.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nad moři a oceánem. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Nad moři a oceánem v seznamech
RAF - britské Královské vojenské letectvo vojenští letci 311. českoslov. bombardovací peruť RAF českoslovenští letci v RAF
2000 | Nad moři a oceánem |
1992 | Ve stínu slávy |
1994 | Křídla míří na Německo |
1987 | Ilustrovaná historie letectví (Iljušin Il-28 / Vickers Wellington / Marcel Bloch MB-200) |
2016 | Českoslovenští letci v RAF |
Četl jsem pozdější vydání. Jedná se o podrobný popis činnosti 311. peruti u pobřežního letectva po přezbrojení na Liberatory. V knize jev mnoho fotografií a přehledů. Povinnost pro každého, kdo se zajímá o naše letce v Anglii.