Ve stínu slávy přehled
Miloslav Pajer
Bojový výcvik čs. letců, příslušníků bombardovacích a dopravních jednotek RAF, ve Velké Británii v letech 1940 až 1946 V této knize se poprvé dočtete o bojovém výcviku čs. letců - příslušníků bombardovacího a později i dopravního letectva, před jejich bezprostředním nasazením do bojových akcí. Souhrnným způsobem zachycuje čtivou formou prostředí, podmínky i osudy našich letců u jednotek bojového výcviku ve Velké Británii, v Kanadě a na Bahamských ostrovech i poválečnou problematiku přezbrojení 311. čs. bombardovací perutě v mírových podmínkách. Zachycuje osudy mnoha dnes již zapomenutých lidí, kteří se svým podílem také zasloužili o svobodu a mír i když v době války zahynuli ve službě, která je na boj s nenáviděným nepřítelem teprve připravovala. Autor se opírá především o poznatky získané z dosud nezveřejněných materiálů vojenského historického archivu i dalších dokumentů letců, přímých účastníků protifašistického odboje. Široká přílohová část pomáhá k osvětlení sledované problematiky s ní související. Čtenáře jistě potěší téměř tři sta fotografií, převážně dosud nepublikovaných.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ve stínu slávy. Přihlašte se a napište ho.
Ahojte, viete mi prosim poradit, kde by som mohla knihu zohnat? Rada by som si ju kupila. Dakujem za radu!
Kniha Ve stínu slávy v seznamech
letectví RAF - britské Královské vojenské letectvo dějiny letectví českoslovenští letci v RAF
2000 | Nad moři a oceánem |
1992 | Ve stínu slávy |
1994 | Křídla míří na Německo |
1987 | Ilustrovaná historie letectví (Iljušin Il-28 / Vickers Wellington / Marcel Bloch MB-200) |
2016 | Českoslovenští letci v RAF |
Velmi zajímavá kniha mapující méně známou činnost našich letců v RAF. Čtenář se dozví něco o výcviku bombardovacích letců, formování dopravního letectva, nebo činnosti našich navigátorů v kanadském letectvu. Publikace je samozřejmě doplněna o mnoho fotek.