Nadechni se potřetí... přehled

Nadechni se potřetí...
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/547607/bmid_nadechni-se-potreti.jpg 5 33 33

Mladá Miriam se po vyhrocení situace s manipulativním a násilnickým manželem rozhodne spolu s malým synkem zmizet někam, kde je nikdo nikdy nenajde. Zatímco hledá útočiště, nečekaně nachází otevřenou náruč v podobě, která ji samou velmi překvapí. Je možné, aby z toho byla láska? A budou společně opravdu v bezpečí před tyranem, který se odmítá vzdát svého majetku?... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nadechni se potřetí.... Přihlašte se a napište ho.

Jidu
včera 4 z 5

Že Dagmar píše úžasné knihy ze života, to vím už dlouho, ale co vymyslela teď! To je prostě paráda. Já vám nepovím, co je na knize tou největší zajímavostí, ale doporučuji si přečíst Podívej se podruhé... a hned pochopíte. Je to opravdu povedený a i v tomto tématu od Dagmar velmi vtipný počin.

Kniha jde číst i samostatně, ale pak ztrácí na své originalitě. Co si budeme, děl o týraných ženách je tu spousta, takže opravdu opravdu doporučuji přečíst předchozí "díl".

Samotný příběh je zase těžký, smutný a velmi emotivní. Postavy jsou vykreslené bravurně. Od Miriam až po toho psychopata, všechny ve mně vzbouzely silné emoce a přiznávám se, že jsme pěkně zuřila.

Co se bude dít jsem odhadla, autorka to tam dost jasně naznačovala, takže v tom vidím záměr, ale stejně mi to na momentu překvapení tolik neubralo. Bylo zde totiž spoustu detailů, které se odhadnout nedaly a právě ty udělaly scénu "dokonalou".

Určitě mi v hlavě více zůstává Podívej se podruhé... svoji originalitou, ale i zde jsem dostala obrovskou emoční nálož plnou ponaučení a mouder do života. Spokojenost.

Šánka
předevčírem 4 z 5

Tato česká autorka mě opravdu baví, píše poutavě a její příběhy jsou ze života, takové, které se mohou stát komukoliv z nás.
Již v úvodu se čtenář dozví, jaké spojení má tato kniha s knihou Podívej se podruhé, i tak se dá číst každá samostatně. Příběh mladé maminky Miriam, která žije v manželství plném násilí, manipulace a strachu. Aby zachránila sebe i svého synka, musí od svého manžela utéct a skrývat se. Cesta ke svobodě a nalezení sebe sama je dlouhá. Kolikrát se ještě bude muset nadechnout, aby našla klid pro sebe i malého Lukáška...?
Dobře zachycené pocity hlavní postavy, čtivě napsané i napínavé, budete Miri držet palce. Pro mě na plný počet tam scházel nějaký epilog, třeba náznak vývoje za pár let. Tak možná v další knize...

Klímuška
15.12.2024 4.5 z 5

Mladá Miriam se po krátké známosti vdá za Rosťu. Manžel přebírá velení a Miriam je spokojená. Porodí syna Lukáška
a žijí v krásném domě. Jenže najednou je Rosťa stále víc podrážděný a nespokojený. To jednoho dne vygraduje a Miriam
i se synkem utíká. Nasednou do autobusu a nechají se odvézt do vesnice v horách. Útočiště najdou
v místním penzionátu kde jí podá pomocnou ruku majitelka Sára.
Podaří se najít Miriam štěstí nebo je najde Rosťa?

Na rovinu přiznávám, že jsem nečetla předchozí díl. Tématika domácího násilí není ojedinělá, ale líbilo se mi autorčino pojetí.
Život ve strachu, neustálé hlídání detailů, dávání si pozor na pusu, to vše musí mít oběť na paměti.
Sára se mi jako postava z počátku líbila, pak její vyvíjení nabralo nečekaný směr. Což vlastně knihu okořenilo, jen hlavní hrdinku nic dlouhou dobou netrklo. Ale možná bych to na jejím místě nečekala ani já.
Z konce jsem trošku rozpačitá, ale nedopadl vlastně úplně špatně.
Každopádně Miriam jsem fandila, protože v sobě našla sílu a postavila se zlu. Žít s takovým hovadem, který mi bude nejen kázat s kým můžu mluvit musí být peklo.
Jsem ráda, že jsem objevila další českou autorku, u které mi sedl styl psaní a dostala mě čtivost knihy.

Kniha Nadechni se potřetí... v seznamech