Naděje pro Fleetwood přehled

Naděje pro Fleetwood
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480150/bmid_nadeje-pro-fleetwood-1E7-480150.jpg 4 136 136

Lancashire, 1612 Mladá šlechtična Fleetwood Shuttleworthová je opět těhotná. Místo radosti ale cítí obavy, protože žádné z jejích předchozích těhotenství nedopadlo dobře, a znepokojený je i její manžel, netrpělivě očekávající dědice. Navíc Fleetwood objeví ukrytý dopis od lékaře s hrozivou předpovědí, že další porod nepřežije. Jedinou její nadějí se stane porodní bába Alice Grayová, jenže ta je záhy obviněna z čarodějnictví. Fleetwood musí riskovat vše, aby dokázala její nevinu, neboť na ní závisí život nenarozeného dítěte i její vlastní.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: ekniha , Beta-Dobrovský

The Familiars, 2019

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Naděje pro Fleetwood. Přihlašte se a napište ho.

zuzana2599
31.12.2024 5 z 5

V posledních hodinách tohoto roku sem dočetla historický román Naděje pro Fleetwood a vybrala jsem si dobře. Sáhla jsem do své knihovny a z dosud nepřečtené knihy jsem udělala přečtenou. Krásné čtení, podle mého gusta. Zavítala jsem do Anglie, do doby honu na čarodějnice (1612), a sledovala osud mladičké šlechtičny Fleetwood, která touží nejenom po dítěti, ale i po opravdovém přátelství, a zato se rozhodne bojovat. Příběh o naději, která má nesmírnou hodnotu v každé době. Přátelé, čtěte, a v novém roce vám přeji jen to nejlepší a nejkrásnější a k tomu pěkné a nevšední čtení!

pajaroh
07.10.2024 3 z 5

Naději pro Fleetwood jsem četla nedlouho po přečtení knihy Dcery čarodějného vrchu, jejíž děj popisuje podobné téma, stejné místo i dobu, jen z pohledu prostého lidu a samotných zaříkávaček (a je, pravda, mnohem lépe a zajímavěji napsaná). Onen odlišný náhled ke stejným událostem a osobám mě bavil, stejně tak podobnost povah "divých" žen z rozdílných společenských tříd, kdy jsem si říkala, jak by dopadla madame Fleetwood v podmínkách takové Alizon Device...
Červenou knihovnu jsem v knize moc neviděla, ale nebrat ji jako zajímavé doplnění Dcer čarodějného vrchu, asi by mě moc nezaujala. Takto naservírované čtení jsem si užila.

nada3314
04.04.2024 5 z 5

Stacey Halls v knize "Naděje pro Fleetwood" představuje čtenářům poutavý historický román, který se odehrává v 17. století a čerpá inspiraci ze skutečných událostí - Honu na čarodějnice z Pendle Hill.
Hlavní postava, Fleetwood Shuttleworthová, čelí strastiplné cestě, když zjišťuje, že další těhotenství ohrožuje nejen její vlastní život, ale i život nenarozeného dítěte.Autorčina schopnost vytvořit autentickou atmosféru a věrohodné historické prostředí je pozoruhodná. Zdůrazňuje skutečnost, že postavy jako Fleetwood Shuttleworthová a porodní bába Alice Grayová jsou založeny na skutečných historických postavách, což dodává příběhu další rozměr autenticity a emocionální síly.Příběh je plný napětí, intrik a nečekaných zvratů, které čtenáře drží v napětí až do samého konce. Halls nejenom že nám předkládá dojemné vyprávění o lásce, naději a odvaze, ale také nás vtahuje do temného a nebezpečného prostředí doby, kdy bylo obvinění z čarodějnictví smrtelně nebezpečné.

Celkově lze knihu "Naděje pro Fleetwood" doporučit nejen milovníkům historických románů, ale i těm, kteří hledají příběh plný emocí, dramatických zvratů a historické autenticity.

Autorka se opět ukazuje jako talentovaná vypravěčka schopná vtáhnout čtenáře do světa minulosti a zanechat v nich hluboký dojem.

Knižní novinky (40. týden)

29.09.2019

Kniha Naděje pro Fleetwood v seznamech