Nahlížení: Podivný začátek přehled
Dana Zahoříková
Napínavý příběh o dívce Meg, které Osud určí, že bude nahlížečkou. Vydává se na cestu do domu svého učitele a rádce, pana Plumberblicka. V novém světě se učí čtení myšlenek, ale brzy se dozví, že patří mezi ty vyvolené nahlížeče, kteří dokážou číst myšlenky mrtvých. A to zrovna v době, kdy se svět nahlížečů začíná otřásat v základech! „Meg se na to musela posadit. Ale dávalo to smysl. Všechno to teď dávalo smysl. Všechno do sebe zapadalo. Ty hlasy, co slyšela jen ona a nikdo jiný, které se objevily, až když viděla svoji první mrtvolu. To, že neslyšela myšlenky ostatních, i když byla nahlížečkou. I ty podivné řeči, že ani smrt nedokáže umlčet všechno. Všechno to nyní dávalo dokonalý smysl. „Jsem nahlížečkou, co slyší poslední myšlenky mrtvých!“ Další vražda na sebe nenechá dlouho čekat a Meg musí využít svůj talent při pátrání po vrahovi, který začne likvidovat nahlížeče… A aby toho nebylo málo, musí ještě bojovat o svého přítele Garetha. Velký výroční ples Slepence je za dveřmi… Podaří se Meg odhalit vraha mezi stovkami hostů? Úchvatný a strhující příběh, který tě zavede do zcela nového světa čtení myšlenek a vyšetřování zločinu.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nahlížení: Podivný začátek. Přihlašte se a napište ho.
Námět není špatný, ale...
Celý děj knihy (až na úplné zakončení - asi posledních 10 stran) se dozvíte už jen z anotace na obálce knihy.
Kniha je tak moc umělecky napsaná - samá epiteta, metafory, metonymie, personifikace u kterých jsem si často říkala: Je tohle vážně nutné? A často jsem si je musela přečíst vícekrát, abych je alespoň trochu dokázala pochopit.
To mi opravdu vadilo a ještě víc zpomalovalo už tak dost vleklý děj.
Vyšetřování mě vůbec nebavilo. V knize nebyla žádná skrytá vodítka, která by nakonci se slávou určila vraha.
Postavy byly tak tvrdohlavé, každá stále dokola opakovala jen to svoje.
Dále mi vadilo, že i když to psala česká autorka, dala do příběhu cizí jména.
Tento styl psaní mi opravdu nesedl
Tuhle knihu jsem objevila v levných knihách a řeknu vám.. i kdybych ji objevila v normálním knihkupectví a i za vyšší cenu hned bych ji koupila.
Tato kniha se mi hodně libila a nelituji toho, že jsem si ji pořídila.
Škoda, že není třeba nějaký druhý díl... Bylo by to super ☺️.
Jen ten popis v zadu na knize hned řekne pomalu všechno co je v knize.. takže doporučuji nečíst popis a začít číst knihu.
Tuto knihu doporučuji.
Kniha Nahlížení: Podivný začátek v seznamech
Pro mě to pravé podzimní!
Studovat v šestnácti letech na škole, kde vás ředitelé nechtějí, spolužáci jsou sice kámoši, no kdo by o to stál?
Megalynn si v duchu oddechnout, když
opouští školu, se spolužáky se vidi asi naposled. Po rozhovoru s každým z nich v ředitelně, který rozhodl o jejich budoucnosti, je Megalynn ve službách pana Plumberblicka a její nově určena funkce nahlížeče z ní udělá někoho výjimečného.
V domě obchodníka s kávou se naučí se svým zvláštním nadáním žít a pracovat. Nahlížečdokaze nahlížet do mysli ostatních lidí a číst v nich bez toho, aby o tom dotyčné osoby věděly. Meg je ake jiná než většina Nahlížečů - má schopnost číst myšlenky všech osob ze svého okolí, ale i těch, co už nežijí.
Vidi do hlav mrtvol. Doslova.
Jak může někdo tak mladý využít svého talentu ve prospěch všech, hlavně tedy policejních složek?
Doporučuji.