Najdlhší deň přehled

Najdlhší deň
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/303355/bmid_najdlhsi-den-eo0-303355.jpg 5 53 53

V tejto knihe autor - novinár opisuje prvý deň spojeneckej invázie v roku 1944 vo Francúzsku. Základom sú informácie od vojakov a to spojeneckých aj nemeckých, ktorí sa tejto invázie zúčastnili a prežili vojnu. Materiál je zozbieraný pomocou dotazníkov pre vojakov, spolupráce s inštitúciami, s ministerstvami, so spravodajcami. K plasticite a viery-hodnosti tejto knihy pomáha aj pohľad z druhej, nepriateľskej strany. Autor sa vyhýba heroizácii a naopak o nemeckých vojakoch nehovorí s opovrhnutím, nekomentuje udalosti - opisuje skutočnosti...... celý text

Literatura faktu Válečné Historie
Vydáno: , Smena

The Longest Day, 1959

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Najdlhší deň. Přihlašte se a napište ho.

ujira
11.02.2023 5 z 5

Kniha je umocněna tím, že autor sám byl u toho, byl skvělým pozorovatelem a také vypravěčem osobních příběhů dalších účastníků. Možná to z knihy dělá nejen dobrou historickou prozu, ale je to silný příběh, který nás vtahuje do děje.

Jája92
08.01.2023 5 z 5

Kniha je napsaná poutavým způsobem, která popisuje osudové vylodění v Normandii. Autor dokázal do detailu popsat tehdejší situaci do nejmenších detailů.
Po přečtení knihy to už rozhodně není jen datum v "učebnici".

radimch
06.01.2022 5 z 5

Poctivě napsaná kniha! Plná skutečný příběhů plných obav a osobní odvahy. Smekám jak před autorem, tak před všemi, kteří ten den byli.

Kniha Najdlhší deň v seznamech