Nalezení přehled

Nalezení
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518665/bmid_nalezeni-77y-518665.jpg 5 440 440

Policista Tomáš Volf série

< 5. díl >

Dvojnásobný držitel ceny za nejlepší českou detektivku Jiří Březina se v pátém případu Tomáše Volfa vydává do minulosti, která souvisí se současným případem nejen místem činu. Autor odhaluje dospívání hlavního hrdiny, které ovlivnilo jeho pohled na svět a přimělo ho k zásadnímu rozhodnutí. Tomáš Volf se opět setkává s Evou Černou, kterou přivede pátrání po pohřešované Elišce do jeho rodiště. Dívka způsobila tragédii, utekla a vše nasvědčuje tomu, že si chce ublížit. Vyšetřování však otevírá staré rány místních obyvatel. Tomáš se vrací k létu, které chtěl navždy vytěsnit z paměti. Jenže právě jeho vzpomínky mohou být jedinou šancí k nalezení zmizelé. Čas neúprosně běží a současnost až nepříjemně připomíná patnáct let staré události.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nalezení. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (137)

Siege03
20.09.2024 5 z 5

Za mě opět výborné

Astonius
10.09.2024 3 z 5

Pro mě to až moc klouzalo jen po povrchu. Nedokázala jsem se vcítit do děje a víc to prožívat, protože jsem to ani nedokázala brát víc vážně. Vadily mi různé vycpávkové texty hlavně v druhé polovině knihy a taky přebytek vyprávění, kdy čtenář četl pořád jen vzpomínky na to, co se tehdy stalo - podávané výpovědí hlavního hrdiny, bez dramatizace. Byla to taková velmi jednoduchá detektivka k vodě, která se dobře a rychle čte, nic víc.


Solei
02.09.2024 5 z 5

Opět skvělý detektivní příběh z českých luhů a hájů.

Autor píše tak věrohodně, že vás naprosto vtáhne atmosféra horkého prázdninového léta - nynějšího, i toho před 15 lety - a s ním spojených věcí. Včetně těch nehezkých. Vše doplňují přirozené a uvěřitelné dialogy.

Další plus dávám za to, že lze napsat zajímavou, poutavou a velmi čtivou detektivku, ve které nemusí téct potoky krve, a obejde se bez podrobného popisu nechutností a násilností. Přesto se vás příběh dotkne.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Nalezení, Poslední hřebík a další knižní novinky (37. týden)

11.09.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nalezení v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených552x
ve Čtenářské výzvě84x
v Doporučených21x
v Knihotéce141x
v Chystám se číst162x
v Chci si koupit45x
v dalších seznamech2x