Náš král je šílený! přehled
Hans-Dieter Otto
Pomatení panovníci od Caliguly po Ludvíka II. Všude na světě žili v různých dobách duševně nemocní lidé, v antice stejně jako v novověku. Někteří z nich byli známí a mocní vládci – a jejich šílenství mělo často pro národ fatální důsledky. Autor se zabývá devíti případy slavných panovníků a panovnic považovaných jejich současníky za šílence. V jednotlivých životopisných studiích ukazuje, jak se v různých dobách s pomatenými jedinci zacházelo a jak jejich nemoc ovlivnila politiku té které země.... celý text
Literatura faktu Historie
Vydáno: 2016 , Ikar (ČR)Originální název:
Unser König ist wahnsinnig! Verrückte Herrscher von Caligula bis Ludwig II., 2013
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Náš král je šílený!. Přihlašte se a napište ho.
Zajímavé osobnosti světových dějin se zajímavými příběhy. Číst o panovnících a jejich útrapách mě velmi bavilo. Kniha byla čtivě napsána. Příběhy, které obsahovala, byly velmi zajímavé a nebyly nudné.
Ztrácela jsem se občas ve jménech a historických souvislostech. Ale historie je velmi složitá a obsáhlá a vztahy králů s ostatními monarchy nebyly jednoduché.
Strhávám jednu hvězdu za tiskové chyby, které mě - zejména u letopočtů - občas zmátly.
Zase nějaké nové informace, obzvlášť jsem uvítala o těch, kteří nejsou tak "profláknutí", například Erik XIV. , nebo Kristián VII.
A ráda jsem si připomněla třeba svou "oblíbenou šílenou" Janu I., Caligulu a Nerona.
Kniha Náš král je šílený! v seznamech
Caligula, římský císař, 12–41 Ludvík II., bavorský král, 1845-1886 Nero, římský císař
2009 | Neodpykané zločiny - Sporné rozsudky, neodhalené vraždy, neobjasněné případy |
2016 | Náš král je šílený! |
2006 | Osudové omyly 2. světové války |
2007 | Vojenské omyly v dějinách |
2012 | Šokující vítězství |
Škoda, že tam nebylo více obrazových materiálů.