Naše matka přehled
Karin Smirnoff
Jana Kippová / Trilógia o Jane Kippovej série
< 2. díl
Jana a její bratr zdědí po matčině smrti dům ve vesnici Kukkojärvi. Brzy si uvědomí, že život je tu úplně jiný a prorostlý přísnými náboženskými pravidly. Kdo se jim nepodřídí, toho komunita vyvrhne. Bratra vesnické společenství s početnými rodinami až hypnoticky přitahuje – a učaruje mu i všudypřítomná mužská nadřazenost. Jana se snaží vzdorovat a zároveň ukončit svůj destruktivní vztah. Když se však spřátelí se svou stejně starou sestřenicí, její manžel, pastor, to nese velice nelibě… Schyluje se k bouři.... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2024 , Kniha ZlínOriginální název:
Vi for upp med mor, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Naše matka. Přihlašte se a napište ho.
Tento příběh který prožijete nad kterým polární záře se vznáší a co tak divně začal ten mohlo prožít vaše dítě at chce či nechce rodina.
Ve stáří ve smutku dvě vybledlé figury bolest v tichu.
Příběh posunující skrze pomalu odkrývající neznámou minulost podobně jako v díle minulém.
Bez interpunkcí které jsou ji u zadku v přímočarém bez zbytečných odboček i zdržování v příběhu lásky zrady i nevěry příležitostných sex chtivých dobrodružství ve kterých se objevují nejkrásnější charakterové šmakulády to věro šlha pro vaše smysly stát se může.
Někde na pomezí kde severské lišky přejí sladké sny a bráškové se ocitají na scestí odehrávají se okolnosti v podivuhodných osidlech zdejších zákonitostí venkovské komunity.
Tváře nové tu nejsou zrovinka vítány ale každý kajícník může být napraven.
Veliké aha nasnadě jak jistě brzy uznáte nejde o nějaký laciný kriminální thrillerovatý severský poblouznění.
Psycho ve vztazích a chování vzájemných lidských se tu obnažují a vyvěrají v báječných kompozicích které si s romantikou příliš nezadají.
Tam na severu je žití nelehké někdy až animální spjaté s přírodou.
Zatínající drápky s nebezpečným ochočením celého čtenáře průzkumem na území sámovského twin peaks.
Prvky příchozích z vnějšku nevítaných do zajetých kolejí skupiny domorodých lidí v maloměstském mikrovesmíru.
Vzpomínka na dětské promarněné sny.Leží bez života.Slábnoucí.
Ruku v ruce se strachem a stíny.Pohřební večírek může začít.
Sice moderních ale trošku něco pozůstatků z let pohanských minulých v obyvatelých přetrvávajících. (policista ve spárech film rituál)
Pocity ze čtení studené jakožto literatury žánru příjemné na konci dychtící po pokračování snad již brzy v roce příštím.
Jako u prvního dílu musím napsat, že to byla síla. Moc se mi líbí komentář od Mona-Lisa. Naprosto vystihuje moje pocity.
Zkouška ohněm, Teorie lásky a další knižní novinky (35. týden)
25.08.2024
Kniha Naše matka v seznamech
sekty švédská literatura rodinné vztahy alkoholismus švédské romány
Takže poučen z prvního dílu jsem přistupoval k tomu, že tohle je jinak psaný text (tedy především jazykově-graficky). Zatímco první díl na mě působil, že autorka nás provádí sem tam jak se jí zachce a v podstatě nebyl děj nějak zásadně určen, tak tady je to bohužel zásadněji zjednodušené. Příběh byl tentokrát prostinký a jen se nabalil styl a zvláštní styl vyprávění. Asi je to problém prostředních dílů, ale tento splňuje přesně to co se říká. Bylo to hodně o ničem.