Naše parta přehled
Karel Ptáčník
Prázdniny party kluků z Prahy vypadají na první pohled obyčejně. Dva měsíce s rodiči na chatě u jezera nezní nijak zvlášť lákavě a jistě si dovedete představit něco mnohem zábavnějšího. Jenže tohle nejsou ledajací kluci a prázdniny tedy taky nebudou ledajaké. Honza Čapek řečený Bimbo je šéfem party, ale má se co ohánět, aby jeho autorita vydržela. Navíc musí neustále odrážet útoky nepřátelských Pysků. A co teprve když se ukáže, že mezi chataři došlo ke krádeži, a podezření padne právě na kluky... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Naše parta. Přihlašte se a napište ho.
Znamenité vyprávění o partě kluků, zažívajících příhody o prázdninách na chatové osadě u jezera. Skvělé dialogy, humorné, čtivé. Howgh.
Kniha mého dětství, milovala jsem ji a četla ji pořád dokola. Doufám, že se mi podaří původní vydání sehnat v antikvariátu, abych v ní jednou ve stáří mohla listovat :-)
Kniha Naše parta v seznamech
1986 | Naše parta |
1987 | Ročník jedenadvacet |
1967 | Město na hranici |
1969 | Chlapák |
1962 | Ta maličká, ta je má |
Autor se v této knize zřejmě příliš vyžívá ve vylučování na všechny 3 způsoby: knížka obsahuje čurání, kadění i blití. Líbila se mi přítomnost psa, ale mohl mít lepší jméno.