Mesto popola přehled
Cassandra Clare (p)
Nástroje smrteľníkov série
Najobľúbenejšia mestská fantasy súčasnosti je Tieňolovecká sága! A preto vám prinášame prvé tri diely série Nástroje smrteľníkov s novými obálkami od nášho ilustrátora Petra Včelku. Clary Frayová by bola najradšej, keby sa všetko vrátilo do normálu. Ale čo je vlastne normál, keď nedávno zistila, že je Tieňolovkyňa, čo má zbavovať náš svet démonov, jej mama je v čarami vyvolanej kóme a Clary nemá pred zrakom skrytý Tieňosvet, čiže vidí všetkých vlkolakov, upírov a aj férov! Clary sa snaží zachrániť mamu, no musí sa postaviť zoči-voči svojej minulosti aj budúcnosti a odolávať chlapcovi, s ktorým nemôže nikdy byť...... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2016 , Slovart (SK)Originální název:
City of Ashes, 2008
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mesto popola. Přihlašte se a napište ho.

Pokračování se občas vyvede stejně jako první díl. Město z popela je toho dobrým příkladem. Autorka své hrdiny očividně ráda dostává do situací, v nichž jde o krk, za což hrdinové sice nejsou vděční, ale čtenář si může vesele hvízdat. Od minulého dílu se ještě víc zašmodrchal vztah mezi hlavní hrdinkou Clary a lovcem démonů Jacem. Nástroje smrti si mě získaly a moc ráda bych i druhý díl viděla zfilmovaný (existenci seriálu odmítám brát na vědomí, děkuji pěkně).

Clary se nám už trochu oklepala ze zjištění o existenci paralelního světa plného upírů, vlkodlaků, čarodějů, víl, démonů a dalších entit. Paradoxně pro ni budou víc ohromující zjištění o jejím vlastním původu a rodině. Ve druhém díle ságy o lovcích stínů Město z popela opět nechybí napětí, akce, překvapivé zvraty a síly, proti kterým je potřeba zakročit a zachránit jak svět, tak podsvět. V docela velké míře se zde řeší citové vztahy mezi hlavními hrdiny. Opět dojde k více či méně očekávaným odhalením a seznámíme se s dalšími obyvateli této podivuhodné říše.
Knižní novinky (3. - 10. 10.)
03.10.2013
Kniha Mesto popola v seznamech
v Přečtených | 4 669x |
v Mé knihovně | 1 235x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
upíři magie, kouzla vlkodlaci, lykantropové nadpřirození tvorové andělé fantasy pro děti démoni dobrodružství lovci stínů pro dospívající mládež (young adult)Autorovy další knížky
2013 | ![]() |
2015 | ![]() |