Návrat přehled
Victoria Hislop
Pod majestátnými věžemi Alhambry hraje hudba a dlážděné uličky Granady skrývají tajemství. Sonia Cameronová, Londýňanka se španělskými kořeny, nezná dějiny města, přijela sem jen se svou přítelkyní Maggie, aby se zdokonalily v tanci. V tiché kavárně si však náhodou vyslechne cizí rozhovor a poutavá sbírka fotografií ji vtáhne do výjimečného příběhu děsivé španělské občanské války. Před sedmdesáti lety žila v domě, kde se kavárna nachází, soudržná rodina Ramírezových. V roce 1936 naruší křehký mír v zemi vojenský puč generála Franka. Manželé Ramírezovi, jejich tři synové a dcera Mercedes se stanou svědky nejhorších válečných hrůz. Svědky, ale i oběťmi. Jejich životy rozdělí politika a každý z nich si musí vybrat, na čí stranu se přidá, a bojovat v soukromých bitvách, zatímco se celé Španělsko rozpadá. Soniu tato pohnutá rodinná historie – a také tanec – zcela pohltí, a ani netuší, jak podstatně obojí zasáhne do jejího života.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Návrat. Přihlašte se a napište ho.
Nádherný příběh, plný emocí. Nevěřila jsem, jak krásy Španělska a tance mohou být společně s hrůzami občanské války v jedné knize, v jediném příběhu. Mohou. Autorce se to povedlo. Nenásilné přechody mezi současností a minulostí, skvělý jazyk a navíc poutavá obálka knihy.
Kniha Návrat v seznamech
Španělsko anglická literatura Granada tanec španělská občanská válka (1936-1939)
2008 | Ostrov |
2010 | Návrat |
2008 | Spící panna / Recept na lásku / Tajemství Chrámové hory / Ostrov |
Věřím, že pro někoho krásná kniha, pro mě strašně popisná, nedokázala jsem se s nikým z hrdinů ztotožnit, prostě neoslovila..škoda, Ostrov se mi líbil moc..