Ostrov přehled
Victoria Hislop
Hlavní postavou románu Ostrov, jehož děj se odehrává především na krétském ostrově Spinalonga, je mladá žena Alexis Fieldingová. Tu trápí, že nezná historii matčiny větve rodiny, a odmítá se smířit s tím, že to tak možná zůstane navždy. Rozhodne se tedy, že odcestuje na Krétu, do vesničky jménem Plaka, kde její matka vyrůstala. Tam vyhledá matčinu dávnou přítelkyni, které má předat dopis, a jejím prostřednictvím se postupně seznamuje s tragickým příběhem své rodiny. Osud Alexiny prababičky a babičky je neoddělitelně spjat s ostrovem Spinalonga, který se nachází v bezprostřední blízkosti Plaky, ostrovem, na nějž krétští obyvatelé vykazovali příbuzné, kteří onemocněli leprou. Alexis v průběhu vyprávění staré ženy pochopí, proč matka odmítala mluvit o minulosti, a zároveň si uvědomí, že odkrytím dávných tajemství může změnit přítomnost i budoucnost... ... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ostrov. Přihlašte se a napište ho.
Knížka se mi fakt moc líbila. Děj jsem si mohla krásně zapasovat do konkrétních reálií o prázdninách navštíveného ostrůvku Spinalonga a protilehlé vísky Placa. Příběh o životě lidí v kolonii malomocných i jejich blýzkých je zajímavý, trochu poučný a hodně zamilovaný.
Toto je moc krásná knížka. Dala jsem na doporučení své babičky, která je v tomto žánru velmi sečtělá. Našla jsem v ní faktografii, drama, romantiku a i trochu té historie. Ne z každé knížky na doporučení babičky jseme byla tolik "hyn" jako právě ze Spinalongy. :-) Četla jsem jí opakovaně a ráda se k ní znovu vrátím.
Kniha Ostrov v seznamech
v Mé knihovně | 124x |
Řecko rodinné vztahy Kréta psychologické romány lepra pátrání v minulosti prolínání minulosti a současnostiAutorovy další knížky
2008 | Ostrov |
2010 | Návrat |
2008 | Spící panna / Recept na lásku / Tajemství Chrámové hory / Ostrov |
Čtivý příběh, který mě oslovil zejména kvůli výletu na Spinalongu. Zajímaly mě reálie zakomponované do příběhu několika generací žen jedné rodiny. Za sebe bych posílila dění na ostrově na úkor linie Anny.