Nebuď dlouho vzhůru přehled
Robert Lawrence Stine
Návrat do Ulice strachu série
< 2. díl
V malém městě Shadyside raději nezůstávejte vzhůru moc dlouho, protože se může stát něco strašného… Lisu Brooksovou pronásledují dnem i nocí noční můry a halucinace. Mohla je způsobit hrůzostrašná nehoda, kvůli které strávila v nemocnici celé týdny? Když Lisa zjistí, že sousedka hledá chůvu pro malého syna, skočí po té příležitosti, aby přišla na jiné myšlenky a něco málo si vydělala. Jenže pak začnou ty vraždy – a její kamarádi jeden po druhém umírají. Staly se Lisiny noční můry skutečností?... celý text
Literatura světová Horory
Vydáno: 2017 , BaronetOriginální název:
Don't Stay Up Late, 2015
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nebuď dlouho vzhůru. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER)
Tak kolem 60 až 70 procent
Za mě určitě lepší než první díl. Neměla jsem tendenci přeskakovat, četlo se to opět skoro samo. Autorovi se dobře dařilo budovat napětí a atmosféru, pár míst bylo i hororových, což mě docela překvapilo, vzhledem k tomu, že to je hlavně určeno dětem...i přesto z toho mrazí víc než z kdejaké rádoby dospělé Darcy Coates.
I tak je tam znát, že příběh je určen mladším čtenářům, protože mnohdy stojí hlavně na akci a napětí než na tom jak moc zápletka dává nebo nedává smysl. Pokud vás zajímá proč v knize dochází k onomu strašení, tak na jakékoli vysvětlování se tu hází bobek, což může někoho celkem naštvat. Mně osobně zápletka s děláním monster přišla celkem děravá a v hororech nepatří mezi mé nejoblíbenější.
Asi nebo spíš určitě není důvod si knihu přečíst znovu, ale na jedno počtení čtenáře určitě zabaví a čtení si užije, nebo u mě to tak aspon bylo.
Já jsem byla s knížkou docela spokojená. Bylo to příjemné počtení na dlouhé večery, i když jsem knížku přečetla během dvou dnů. Příběh byl chvílemi tajemný a napínavý, ale nejvíc této "akce" bylo až na konci. Hodně mě překvapilo, jak to bylo s Natem, Harrym , Saralynn a dokonce i s doktorkou Sheinovou... I přesto, že kniha nebyla bůhví jak skvělá, i tak jsem si ji užila.
Kniha Nebuď dlouho vzhůru v seznamech
Jednoduchá a přímočará oddechovka, o níž je lepší moc nepřemýšlet. Trocha napětí, trocha záhad, zkrátka četba tak akorát pro mladší náctileté čtenáře. I když, pro ukrácení dlouhé chvíle, proč ne.