Návrat na planetu Zemi (1985) | Databáze knih

Návrat na planetu Zemi přehled

Návrat na planetu Zemi
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/17713/navrat-na-planetu-zemi-17713.jpg 4 99 99

Třetí antologie science fiction v Členské knižnici přináší povídky a novely padesáti a jednoho českého a slovenského autora a je dosud největší antologií československé science fiction. Podle původního plánu měla být dokonce víc než o polovinu delší, ale záměr narazil na techniku, která, bohužel, prozatím do věku science fiction nedospěla. Tak tlustá kniha se zkrátka a dobře nedá kvalitně svázat. Nezbylo, než antologii redukovat na maximálních šest set padesát stran. Ale všechno zlé je pro něco dobré a řešení se našlo. Současně s Návratem na planetu Zemi vyjde antologie Stalo se zítra, níž najdete mj. povídky dalších deseti autorů, na něž v Návratu nezbylo místo, celkem vám tedy v obou antologiích představíme jedenašedesát českých a slovenských spisovatelů science fiction v devadesáti povídkách a novelách knižně dosud nevydaných... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Návrat na planetu Zemi. Přihlašte se a napište ho.

MilenaB.
18.04.2024 5 z 5

Tuhle knihu jsem poprvé četla na základní škole a od té doby ještě mnohokrát. Podle mě jsou tam jedny z nejlepších sci-fi povídek, které jsem kdy četla. Po knize sáhnu, asi tak jednou za tři roky, když mám všeho nad hlavu a kdy se nedokážu soustředit na nic složitějšího. Pořád se mi libí.

Lele61
14.04.2023 4 z 5

Velmi rozsáhlá reprezentativní a určitě zajímavá antologie celkem 51 kratších i delších povídek českých a slovenských autorů. Velká většina povídek je kvalitních. Kniha jako celek rozhodně stojí za přečtení.

knihyKeMne
19.05.2021 3 z 5

Na to, jak se mi líbily první dva výbory, je toto pro mě zklamáním. Jednak příliš (51!) různorodých povídek, takže čtenář je až přesycen (hurá konečně jsem to dočetla), jednak je to československá tvorba. Nemůžu si pomoct, česká jména postav mi ve sci-fi vůbec nesedí. Petr, Jirka, copak taková jména mají kosmonauti? Hrozně mě to rušilo, ale to je asi můj problém.

Sbírka je vnitřně členěna tématicky na část věnovanou lidem, vynálezům, robotům, cestování časem a konečně i mimozemským civilizacím. Za mě byly nejnudnější ty vynálezy a cestování časem - je to takové příliš monotónní. Pro mě byla nejzajímavější část mimozemská.

Kniha Návrat na planetu Zemi v seznamech

v Mé knihovně145x